Страва для гурманів: рецепт картоплі з грибами та сиром у духовці
Оскільки гриби відмінно замінюють м'ясо, подібний гарнір заслужено можна вважати основною стравою

Покроковий рецепт картоплі з грибами / Фото: azerbaijan_stockers/Freepik
Гриби містять багато вітамінів і мінералів, а кількість жиру в них настільки мізерна, що їх рекомендують навіть під час дієти. Вони дарують гарне насичення та дозволяють на цілий день зарядитися енергією. Тому сьогодні пропонуємо спробувати цей рецепт картоплі з грибами та сиром у духовці, яка запросто закрутить голову своїм чудовим ароматом.
Деталі
З основних інгредієнтів лише чотири продукти. Якщо захочете модифікувати рецепт картоплі — не відмовляйте собі в цьому. Так готова страва стане тільки кращою. Головне, не переборщіть зі спеціями та приправами, адже все має бути в міру та збалансовано.
Інгредієнти
- Картопля - 600 г;
- Печериці - 400 г;
- Цибуля ріпчаста - 1 шт;
- Сир твердий - 300 г;
- Масло вершкове - 50 г;
- Перець, сіль — на свій смак.
Рецепт картоплі з грибами та сиром у духовці
- Добре промийте картоплю, після чого наріжте кубиками. Цибулю потрібно нарізати у формі півкілець, а гриби просто розрізати навпіл.
- Розігрійте сковорідку, змастіть її олією і відправте цибулю обсмажуватися приблизно на 1-2 хвилини, а потім додайте до неї нарізані грибочки й готуйте ще 5 хвилин. Щоб гриби не перетворилися на гуму, не соліть їх доти, доки вони не віддадуть усю воду.
- Змастіть олією краї та дно форми для запікання і розрівняйте по її поверхні картоплю, гриби з цибулею і покрийте тертим твердим сиром. На свій розсуд посоліть і поперчіть чорним меленим перцем.
- Перемішувати інгредієнти не обов'язково. Відправте страву випікатися за 180 градусів у духовку на 40-50 хвилин. Смачного!
Раніше ми розповідали, з яким продуктом не можна зберігати картоплю, щоб вона не зіпсувалася швидше.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!