ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Соковита та ніжна запіканка з кабачків та фаршу: простий рецепт корисної вечері

Рецепти 14:50 - 17 липня 2023

Розкажемо, як приготувати яскраву літню страву та нагодувати всю родину

Запіканка / Фото: pixabay

Запіканка / Фото: pixabay

Величезна кількість кабачків на ринках і на городах змушує шукати нові рецепти страв з цим овочем. Пропонуємо приготувати оригінальну запіканку з кабачків, помідорів та фаршу.

Деталі

Для створення страви знадобляться такі складові:

  • 1 кг молодих кабачків;
  • 400 г фаршу;
  • 2 цибулини;
  • 2 помідори;
  • 100 г сметани;
  • 100 г сиру;
  • 3-4 яйця;
  • 3 столові ложки томатної пасти;
  • 2 столові ложки олії;
  • сушений часник, сіль, перець – за смаком.

Приготування запіканки з кабачків

  1. Цибулю потрібно дрібно нарізати і обсмажити до золотистої скоринки.
  2. До цибулі додається фарш та обсмажується до готовності. Під час смаження фарш потрібно постійно помішувати. Після готовності його необхідно перекласти в окрему миску.
  3. Сир та кабачки потрібно натерти на тертці.
  4. Окремо змішуються сметана, сіль, перець, часник та спеції. У цю суміш додаються сир та кабачки.
  5. Далі потрібно підготувати яєчносметанную суміш. Обидва інгредієнти потрібно добре перемішати.
  6. Форму для запікання потрібно застелити вощеним папером. На дно форми викладається половина кабачкової маси. Далі викладається шар фаршу, потім ще один шар кабачкової маси. Зверху викладаються помідори, порізані на тонкі кружечки.
  7. Зверху все заливається яєчною сумішшю і відправляється до духовки на 40-45 хвилин. Випікати потрібно при температурі 180 градусів.

Доповнити вечерю з запіканки можна оригінальним салатом.

Джерело: Хочу

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин