Паста Скарпарелло: вишукана страва за 10 хвилин
Італійську страву, яку подають у ресторанах, можна приготувати вдома

Спагетті / Фото: freepik
Італійська кухня багата на смачні та незвичайні страви, які подають у найкращих ресторанах світу. Мало хто знає, що ці вишуканості колись були їжею селян і бідних людей, і готувалися з залишків. Пропонуємо рецепт спагеті з томатами, пармезаном та базиліком.
Деталі
Щоб приготувати вишукану страву, знадобляться:
- 280 г спагеті;
- 500 г помідорів;
- 30 г тертого пармезану та будь-яких інших видів сирів;
- 10 листя базиліка;
- половина свіжого червоного перцю;
- оливкова олія першого віджиму;
- 1 зубчик часнику;
- сіль.
Приготування спагеті
Ця страва готувалась шевцями Неаполя, яким за роботу платили різноманітними сортами сирів. Також у цю страву йшли томатний соус та помідори, які залишалися від недільної вечері.
- Спагеті потрібно відварити у підсоленій воді.
- Поки вариться спагеті можна приготувати начинку із сирів. Традиційними для цієї страви є пекоріно романо і пармезан, їх можна замінити будь-якими іншими видами.
- Томатний соус можна зробити свіжим. Для цього знадобляться 4 помідори. Їх потрібно очистити від шкірки і перетворити на однорідну масу в блендері. У невеликій каструлі змішати отриману масу із сіллю, спеціями та прокип'ятити. Також можна сміливо використати готові соуси.
- Після цього потрібно дрібно нарізати базилік.
- Готове спагеті викладається на тарілку, поливається соусом, посипається сиром та зеленню.
- Італійські кулінари рекомендують для посилення смаку заздалегідь розтопити сири на водяній бані з додаванням вершків. У цю масу додається базилік та спеції. Так спагетті отримає більш насичений вершковий смак.
Нагадаємо, що ми пропонували приготувати вишукане овочеве асорті на зиму.
Джерело:
cucchiaio
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні