Запечена свинина: соковите м'ясо для пікніків, походів та домашніх перекусів
Таке м'ясо може стати елементом святкового столу

Запечена свинина / Фото: freepik
Пікнік або виїзд на природу вимагають ситної та смачної їжі, яка припаде до смаку всій родині. Пропонуємо приготувати свинину у фользі та зробити корисні бутерброди.
Деталі
Щоб зробити смачну грудинку, потрібні такі продукти:
- грудинка свиняча – 1 кг;
- часник – 5 зубчиків;
- часник сушений – 1 ч. л.;
- коріандр – 1 ч. л.;
- паприка копчена – 1 ч. л.;
- перець чорний мелений – 1 ч. л.;
- лавровий лист – 2 шт.;
- сіль – 2 ч. л.
Приготування свинини
- М'ясо потрібно промити та просушити.
- Часник потрібно очистити від шкірки і розрізати навпіл кожен зубчик.
- На м'ясі зробити надрізи і нашпигувати його сіллю, спеціями та часником. Також сіллю та спеціями посипається вся поверхня м'яса.
- М'ясо потрібно викласти на фольгу та дати постояти.
- Після цього все загортається у фольгу і вирушає до духовки. Запікати свинину потрібно при температурі 190 градусів протягом 80 хвилин. Після цього температура підвищується до 200 градусів, і шматок залишається в духовці ще на 15-20 хвилин, але вже без фольги.
Нагадаємо, що запечене м'ясо можна доповнити соковитим салатом з огірків та ананасів.
Джерело:
ТСН
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні