ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Без барвників і крохмалю: готуємо домашній кетчуп на зиму

Рецепти 14:38 - 31 липня 2023

Простий рецепт соусу, який сподобається дітям і дорослим

Домашній кетчуп / Фото: freepik

Домашній кетчуп / Фото: freepik

Кетчуп став невід’ємною частиною страв з м’яса, овочів, макаронних виробів. Його можна не купувати, а зробити самостійно. Пропонуємо скористатись рецептом домашнього кетчупу без крохмалю і барвників.

Деталі

Для приготування соусу знадобляться наступні інгредієнти:

  • помідори – 3 кілограми;
  • цибуля – 1 шт.;
  • часник – 1 голівка;
  • сіль – 1 чайна ложка;
  • цукор – 3 ст. ложки;
  • гірчичний порошок – 1 ч. л.;
  • суміш перців - 0,5 чайної ложки;
  • 1 лавровий лист;
  • оцет 70% – 1/4 чайної ложки.

Приготування кетчупу

  1. В першу чергу необхідно підготувати всі складові – помити помідори, очистити часник і цибулю. З помідор потрібно зняти шкірку. Овочі потрібно порізати на четвертини, щоб легше було пропустити через м’ясорубку.
  2. Отриману масу потрібно зварити. Коли вона закипить, потрібно зменшити вогонь і кип’ятити все ще 10 хвилин.
  3. Під час варіння на поверхні збирається прозора рідина. Її необхідно прибирати, щоб кетчуп став густим.
  4. Після цього маса повинна вистигнути. Вже холодну томатну масу потрібно подрібнити блендером. На останок все перетирається через сито, щоб прибрати кісточки і залишки шкірки томатів.
  5. Вже чиста томатна маса знов повертається в каструлю. До неї необхідно додати лавровий лист, спеції, сіль, цукор і оцет. Ще раз потрібно проварити масу 7-10 хвилин.
  6. Після цього необхідно прибрати лавровий лист. Готовий кетчуп потрібно розлити в заздалегідь підготовлені банки і закрити кришками.

Нагадаємо, що вдома можна приготувати пікантну кисло-солодку заправку для салату.

Джерело: Хочу

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин