Без барвників і крохмалю: готуємо домашній кетчуп на зиму
Простий рецепт соусу, який сподобається дітям і дорослим

Домашній кетчуп / Фото: freepik
Кетчуп став невід’ємною частиною страв з м’яса, овочів, макаронних виробів. Його можна не купувати, а зробити самостійно. Пропонуємо скористатись рецептом домашнього кетчупу без крохмалю і барвників.
Деталі
Для приготування соусу знадобляться наступні інгредієнти:
- помідори – 3 кілограми;
- цибуля – 1 шт.;
- часник – 1 голівка;
- сіль – 1 чайна ложка;
- цукор – 3 ст. ложки;
- гірчичний порошок – 1 ч. л.;
- суміш перців - 0,5 чайної ложки;
- 1 лавровий лист;
- оцет 70% – 1/4 чайної ложки.
Приготування кетчупу
- В першу чергу необхідно підготувати всі складові – помити помідори, очистити часник і цибулю. З помідор потрібно зняти шкірку. Овочі потрібно порізати на четвертини, щоб легше було пропустити через м’ясорубку.
- Отриману масу потрібно зварити. Коли вона закипить, потрібно зменшити вогонь і кип’ятити все ще 10 хвилин.
- Під час варіння на поверхні збирається прозора рідина. Її необхідно прибирати, щоб кетчуп став густим.
- Після цього маса повинна вистигнути. Вже холодну томатну масу потрібно подрібнити блендером. На останок все перетирається через сито, щоб прибрати кісточки і залишки шкірки томатів.
- Вже чиста томатна маса знов повертається в каструлю. До неї необхідно додати лавровий лист, спеції, сіль, цукор і оцет. Ще раз потрібно проварити масу 7-10 хвилин.
- Після цього необхідно прибрати лавровий лист. Готовий кетчуп потрібно розлити в заздалегідь підготовлені банки і закрити кришками.
Нагадаємо, що вдома можна приготувати пікантну кисло-солодку заправку для салату.
Джерело:
Хочу
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні