ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Рецепт квашених огірків, які не розчарують смаком

Рецепти 19:00 - 31 липня 2023

Готова закуска виходить дуже соковитою, хрусткою, а рецепт шалено простий і не вимагає тривалої присутності на кухні

Як приготувати солоні огірки в домашніх умовах / Фото: gpointstudio/Freepik

Як приготувати солоні огірки в домашніх умовах / Фото: gpointstudio/Freepik

Приготовлені за цим методом огірочки зберігають важливі для здоров'я вітаміни C та K, а також мінерали й антиоксиданти. Рецепт квашених огірків має бути в скарбничці кожної досвідченої господині, адже таке частування ідеально поєднується з безліччю популярних в Україні страв.

Деталі

У них майже відсутні калорії, тому їх можна розглядати як швидкий і здоровий перекус або доповнення до повноцінного обіду чи вечері.

Натрій і калій забезпечують баланс електролітів в організмі та допомагають підтримувати оптимальну роботу клітин і м'язів. Відомий український кухар Андрій Величко розповів, як правильно приготувати солоні огірки в домашніх умовах.

Інгредієнти

  • Огірки;
  • Вода;
  • Трави;
  • Часник;
  • Сіль;
  • Перець гострий.

Рецепт квашених огірків

  1. Розведіть у літрі води одну столову ложку солі.
  2. На дно банки покладіть часник, перець і кріп. Зверху викладіть огірки.
  3. Залийте все солоним розчином і дайте постояти три доби на полиці. У холодильник прибирати не потрібно.

Малосольні огірки готові до вживання вже на другий день, стверджує кухар. Після цього можете ховати їх у холодне місце і подавати з улюбленими стравами.

Якщо хочете приготувати квашені огірки хрусткими, тоді свіжі овочі потрібно потримати хоча б 2-3 години в холодній воді.

Раніше експерти розповіли, у чому користь огірків для здоров'я, а також перерахували причини, через які вам слід додати їх у свій раціон на регулярній основі.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин