Рецепт квашених огірків, які не розчарують смаком
Готова закуска виходить дуже соковитою, хрусткою, а рецепт шалено простий і не вимагає тривалої присутності на кухні

Як приготувати солоні огірки в домашніх умовах / Фото: gpointstudio/Freepik
Приготовлені за цим методом огірочки зберігають важливі для здоров'я вітаміни C та K, а також мінерали й антиоксиданти. Рецепт квашених огірків має бути в скарбничці кожної досвідченої господині, адже таке частування ідеально поєднується з безліччю популярних в Україні страв.
Деталі
У них майже відсутні калорії, тому їх можна розглядати як швидкий і здоровий перекус або доповнення до повноцінного обіду чи вечері.
Натрій і калій забезпечують баланс електролітів в організмі та допомагають підтримувати оптимальну роботу клітин і м'язів. Відомий український кухар Андрій Величко розповів, як правильно приготувати солоні огірки в домашніх умовах.
Інгредієнти
- Огірки;
- Вода;
- Трави;
- Часник;
- Сіль;
- Перець гострий.
Рецепт квашених огірків
- Розведіть у літрі води одну столову ложку солі.
- На дно банки покладіть часник, перець і кріп. Зверху викладіть огірки.
- Залийте все солоним розчином і дайте постояти три доби на полиці. У холодильник прибирати не потрібно.
Малосольні огірки готові до вживання вже на другий день, стверджує кухар. Після цього можете ховати їх у холодне місце і подавати з улюбленими стравами.
Якщо хочете приготувати квашені огірки хрусткими, тоді свіжі овочі потрібно потримати хоча б 2-3 години в холодній воді.
Раніше експерти розповіли, у чому користь огірків для здоров'я, а також перерахували причини, через які вам слід додати їх у свій раціон на регулярній основі.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!