Ніжні і м’які ліниві вареники, які стануть улюбленим сніданком для всієї родини
Розкриємо секрет приготування вареників з сирною текстурою

Вареники / Фото: freepik
Здоровий сніданок за кілька хвилин влітку – це ліниві вареники. Пропонуємо приготувати страву за оригінальним рецептом, щоб тісто було особливо ніжним і мало сирну текстуру.
Деталі
Для приготування лінивих вареників знадобляться наступні інгредієнти:
- сир 5% або 9% — 500 г;
- дрібка солі;
- цукор — 75 г (3 ст. л.);
- яйце — 1 шт.;
- борошно пшеничне — 120 г (або 5 ст. л. з гіркою + 50 г для присипки).
Покрокова інструкція приготування
- В першу чергу потрібно підготувати основу для вареників – сир. Його потрібно відкинути на сито, щоб з нього пішла зайва волога. Для цього достатньо кількох хвилин.
- В сир потрібно додати дрібку солі, цукор, яйце. Щоб створити однорідну масу, можна використати блендер.
- Далі в суміш потрібно додати борошно і все знов перемішується. Важливо не перестаратись з борошном, щоб вареники вийшли м’які, а не забиті борошном. Тісто не повинно бути твердим.
- Після цього тісто можна скачати в довгі трубочки і нарізати на окремі вареники.
- Їх потрібно зварити в киплячій підсоленій воді і подати до столу зі сметаною.
На десерт можна приготувати легку запіканку.
Джерело:
Хочу
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні