ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Рецепт різотто від Метта Деймона: з бульйоном, вином і сиром

Рецепти 16:00 - 06 серпня 2023

Американський актор, виявляється, любить побалувати себе італійською кухнею

Як приготувати різотто, яке обожнює актор Метт Деймон / Фото: Freepik

Як приготувати різотто, яке обожнює актор Метт Деймон / Фото: Freepik

На відміну від стандартного приготування рисової каші, рецепт різотто вимагає часу і терпіння. Для ідеальної страви доведеться додавати компоненти покроково, поступово вливаючи бульйон і вино, щоб рис звільнився від крохмалю, а зерна при цьому дійшли до стану аль денте.

Деталі

Хитрість у створенні ідеальної текстури полягає в тому, щоб заздалегідь підігріти бульйон. Холодний бульйон не тільки довше готується, а й може призвести до застигання крохмалю. Серед добавок нерідко можна зустріти сир. З ним смак вийде особливо незабутнім.

Інгредієнти

  • Бульйон курячий — 500 мл;
  • Спаржа — 10 шт;
  • Олія оливкова — 1 ст.л;
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт;
  • Рис — 250 г;
  • Вино біле — 70 мл;
  • Шафран — 1 щіпка;
  • Петрушка або суміш прованських трав;
  • Пармезан тертий.

Рецепт різотто від Метта Деймона

  1. Доведіть курячий бульйон до помірного кипіння.
  2. У цей час бланшуйте спаржу на повільному вогні та відкладіть її вбік.
  3. У великому сотейнику розігрійте олію і готуйте в ній цибулю до напівпрозорого стану.
  4. Додайте до неї рис, залийте вином і посипте шафраном. Мішайте доти, доки вино повністю не вбереться.
  5. Влийте бульйон весь час помішуючи. Консистенція має вийти ніжною та кремовою.
  6. Розкладіть готове різотто на тарілки, зверху викладіть стеблинки спаржі, притрусіть подрібненою петрушкою і тертим пармезаном. Смачного!

А якщо вам більше до душі рибні страви, тоді спробуйте покроковий рецепт скумбрії у фользі та здивуйте всіх за столом вишуканою вечерею.

Джерело: canberratimes.com.au

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин