Рецепт різотто від Метта Деймона: з бульйоном, вином і сиром
Американський актор, виявляється, любить побалувати себе італійською кухнею

Як приготувати різотто, яке обожнює актор Метт Деймон / Фото: Freepik
На відміну від стандартного приготування рисової каші, рецепт різотто вимагає часу і терпіння. Для ідеальної страви доведеться додавати компоненти покроково, поступово вливаючи бульйон і вино, щоб рис звільнився від крохмалю, а зерна при цьому дійшли до стану аль денте.
Деталі
Хитрість у створенні ідеальної текстури полягає в тому, щоб заздалегідь підігріти бульйон. Холодний бульйон не тільки довше готується, а й може призвести до застигання крохмалю. Серед добавок нерідко можна зустріти сир. З ним смак вийде особливо незабутнім.
Інгредієнти
- Бульйон курячий — 500 мл;
- Спаржа — 10 шт;
- Олія оливкова — 1 ст.л;
- Цибуля ріпчаста — 1 шт;
- Рис — 250 г;
- Вино біле — 70 мл;
- Шафран — 1 щіпка;
- Петрушка або суміш прованських трав;
- Пармезан тертий.
Рецепт різотто від Метта Деймона
- Доведіть курячий бульйон до помірного кипіння.
- У цей час бланшуйте спаржу на повільному вогні та відкладіть її вбік.
- У великому сотейнику розігрійте олію і готуйте в ній цибулю до напівпрозорого стану.
- Додайте до неї рис, залийте вином і посипте шафраном. Мішайте доти, доки вино повністю не вбереться.
- Влийте бульйон весь час помішуючи. Консистенція має вийти ніжною та кремовою.
- Розкладіть готове різотто на тарілки, зверху викладіть стеблинки спаржі, притрусіть подрібненою петрушкою і тертим пармезаном. Смачного!
А якщо вам більше до душі рибні страви, тоді спробуйте покроковий рецепт скумбрії у фользі та здивуйте всіх за столом вишуканою вечерею.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!