ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Галицька кухня: як приготувати лемківські фучки з квашеної капусти

Рецепти 14:30 - 05 серпня 2023

Страву можна подавати зі сметаною, грибним соусом або просто притрушену бринзою

Галицька кухня: як приготувати лемківські фучки з квашеної капусти

Готуємо лемківські фучки з квашеної капусти/Фото: pixabay

Пропонуємо приготувати автентичну галицьку страву за рецептом дослідниці галицької кухні та авторки проєкту "Пані Стефа" Маріанни Душар. Фучки є чимось середнім між млинцями та оладками. Готувати їх не так складно, однак потрібно знати певні особливості.

Інгредієнти

  • квашена капуста - 1 склянка
  • борошно - 1 склянка
  • молоко - 1 склянка
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • яйця курячі - 3 шт.
  • сода харчова - 2 г
  • кмин мелений - 2 г
  • сіль - за смаком
  • перець чорний мелений - за смаком
  • олія

Спосіб приготування

  1. Квашену капусту відтиснути (якщо вона мокра), порізати дуже дрібно. Цибулю дрібно посікти.
  2. У мисці змішати молоко, борошно, соду, сіль і яйця, щоб вийшло тісто трохи густіше, ніж як на налисники. Додати капусту, цибулю і кмин, добре вимішати. Тісто має бути як густа сметана. Регулювати консистенцію можна молоком або борошном.
  3. Обсмажте на олії з обох боків до рум’яності.

Раніше ми писали рецепт малосольних кабачків. Замініть традиційні малосольні огірки оригінальнішою стравою.

Джерело: shuba

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин