Галицька кухня: як приготувати лемківські фучки з квашеної капусти
Страву можна подавати зі сметаною, грибним соусом або просто притрушену бринзою

Готуємо лемківські фучки з квашеної капусти/Фото: pixabay
Пропонуємо приготувати автентичну галицьку страву за рецептом дослідниці галицької кухні та авторки проєкту "Пані Стефа" Маріанни Душар. Фучки є чимось середнім між млинцями та оладками. Готувати їх не так складно, однак потрібно знати певні особливості.
Інгредієнти
- квашена капуста - 1 склянка
- борошно - 1 склянка
- молоко - 1 склянка
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- яйця курячі - 3 шт.
- сода харчова - 2 г
- кмин мелений - 2 г
- сіль - за смаком
- перець чорний мелений - за смаком
- олія
Спосіб приготування
- Квашену капусту відтиснути (якщо вона мокра), порізати дуже дрібно. Цибулю дрібно посікти.
- У мисці змішати молоко, борошно, соду, сіль і яйця, щоб вийшло тісто трохи густіше, ніж як на налисники. Додати капусту, цибулю і кмин, добре вимішати. Тісто має бути як густа сметана. Регулювати консистенцію можна молоком або борошном.
- Обсмажте на олії з обох боків до рум’яності.
Раніше ми писали рецепт малосольних кабачків. Замініть традиційні малосольні огірки оригінальнішою стравою.
Джерело:
shuba
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні