ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Рецепт баклажанів у клярі, з яким картопля фрі не зрівняється

Рецепти 11:01 - 07 серпня 2023

Страва з апетитною хрусткою скоринкою стане чудовою альтернативою шкідливій картоплі фрі

Покроковий рецепт баклажанів у клярі, який нікого не залишить байдужим / Фото: cookeatshare.com

Покроковий рецепт баклажанів у клярі, який нікого не залишить байдужим / Фото: cookeatshare.com

Рецепт із баклажанами, напевно, один із найпоширеніших в Україні. Цей овоч популярний у нашій країні не просто так. Протягом століть люди передавали з покоління в покоління знання про його корисні властивості. Пропонуємо додати до скарбнички кулінарних шедеврів рецепт баклажанів у клярі, які затьмарять шкідливу, але таку смачну картоплю фрі.

Деталі

Як відомо, баклажан містить чимало корисних вітамінів і мінералів, серед яких є C, B6, калій, залізо, цинк і навіть мідь. Він сприятливо впливає на серцево-судинну систему і допомагає вивести зайву рідину з організму. То чому б не використати ці безцінні якості, щоб не наповнити тіло енергією і силою. Якщо ви шукаєте рецепт корисного сніданку, то вважайте, що вже знайшли його.

Інгредієнти

  • Баклажан — 1 шт;
  • Кефір — 2 ст.л;
  • Яйце — 2 шт;
  • Сіль, перець;
  • Борошно пшеничне;
  • Тертий сир — 10 г;
  • Соєвий соус.

Рецепт баклажанів у клярі

  1. Вимийте овоч і наріжте скибочками приблизно 1 см завтовшки. Посоліть кожен шматочок і дайте постояти близько 10 хвилин, щоб зайва вода пішла.
  2. В окремій місткості змішайте яйця з кефіром, сіллю, перцем, у якій змочуйте скибочки баклажана, а потім обваляйте в борошні.
  3. Обсмажуйте на добре розігрітій пательні з додаванням олії або вершкового масла до золотистої скоринки.
  4. Потім викладіть їх на деко, а зверху покладіть сир. Змішайте дві столові ложки яблучного оцту і подрібнений базилік, а потім нанесіть отриману суміш за допомогою силіконової лопатки на скибочки.
  5. Відправте в розігріту до 250 градусів духовку на 5-10 хвилин. Сир має повністю розплавитися. За бажанням можете скропити їх невеликою кількістю соєвого соусу після приготування, прикрасити скибочкою помідора і подати з листям салату. Смачного!

Раніше ми опублікували рецепт медальйонів із баклажанів із м'ясом, який має знати кожна господиня, що поважає себе.

Джерело: gotowanie.onet.pl

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин