Простий рецепт томатного соку домашнього: соковижималка не знадобиться
Напій освіжає у спекотну погоду і наповнює організм низкою найцінніших вітамінів і мінералів, тож чому б не навчитися готувати домашній сік із помідорів

Покроковий рецепт томатного соку в домашніх умовах без соковижималки / Фото: jcomp/Freepik
Приготувати томатний сік на зиму зі свіжих помідорів зовсім не складно. Вживати його можна в будь-яку пору року, але саме в суворі холоди його користь розкривається особливо сильно. Пропонуємо взяти на озброєння простий рецепт томатного соку, для якого не доведеться возитися із соковижималкою.
Вирощування помідорів почалося приблизно в V столітті до нашої ери. Незвичайний овоч на кораблі Христофора Колумба до Іспанії доправили лише в XV, тому люди не одразу розпізнали в ньому скарбницю вітамінів і мінералів.
Особливо сильно недосвідчених людей лякали яскравий колір і запах помідорів, тож особливою популярністю у європейського народу вони не користувалися. Розсмакували їх тільки до XVIII століття. З цього часу рецепт томатного соку, закуски або обіду перестав дивувати їдців.
Інгредієнти
- Помідор — 10 кг;
- Цукор — 180 г;
- Сіль — 75 г.
Рецепт томатного соку
- Щоб томатний сік вийшов ідеальним, потрібно відібрати лише зрілі плоди. Розмір значення не має, як і їхнє забарвлення. Відбраковані відкладіть убік, а в решти видаліть плодоніжку, промийте кожен окремо овоч у холодній воді, дайте просохнути, а потім пропустіть у глибоку каструлю через м'ясорубку.
- Варіть отриману масу на середньому вогні 20-30 хвилин. Регулярно помішуйте, але піну не знімайте. Щойно помітите, що м'якоть пішла на дно, а рідина зверху стала прозорою, можете знімати з плити.
- Використовуйте занурювальний блендер, щоб як слід збити вміст каструлі. Після цього все потрібно пропустити через сито з дрібними отворами для видалення зайвих шматочків, таких як насіння і м'якоть.
- Додайте до томатного пюре цукор і сіль, добийтеся їхнього розчинення, а потім доведіть до кипіння. Варіть ще 5 хвилин.
- Розливати по стерильних баночках можна відразу ж із плити. Тара має бути повністю герметична. Після охолодження краще відправити сік із томатів зберігатися в холодильник або прохолодну комору.
На зиму стане в пригоді ще один рецепт, про який ви точно не чули. Раніше ми розповідали, як приготувати гостро-солодкі помідори з дивовижним смаком і привабливою текстурою.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!