ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Простий рецепт томатного соку домашнього: соковижималка не знадобиться

Рецепти 11:23 - 08 серпня 2023

Напій освіжає у спекотну погоду і наповнює організм низкою найцінніших вітамінів і мінералів, тож чому б не навчитися готувати домашній сік із помідорів

Покроковий рецепт томатного соку в домашніх умовах без соковижималки / Фото: jcomp/Freepik

Покроковий рецепт томатного соку в домашніх умовах без соковижималки / Фото: jcomp/Freepik

Приготувати томатний сік на зиму зі свіжих помідорів зовсім не складно. Вживати його можна в будь-яку пору року, але саме в суворі холоди його користь розкривається особливо сильно. Пропонуємо взяти на озброєння простий рецепт томатного соку, для якого не доведеться возитися із соковижималкою.

Вирощування помідорів почалося приблизно в V столітті до нашої ери. Незвичайний овоч на кораблі Христофора Колумба до Іспанії доправили лише в XV, тому люди не одразу розпізнали в ньому скарбницю вітамінів і мінералів.

Особливо сильно недосвідчених людей лякали яскравий колір і запах помідорів, тож особливою популярністю у європейського народу вони не користувалися. Розсмакували їх тільки до XVIII століття. З цього часу рецепт томатного соку, закуски або обіду перестав дивувати їдців.

Інгредієнти

  • Помідор — 10 кг;
  • Цукор — 180 г;
  • Сіль — 75 г.

Рецепт томатного соку

  1. Щоб томатний сік вийшов ідеальним, потрібно відібрати лише зрілі плоди. Розмір значення не має, як і їхнє забарвлення. Відбраковані відкладіть убік, а в решти видаліть плодоніжку, промийте кожен окремо овоч у холодній воді, дайте просохнути, а потім пропустіть у глибоку каструлю через м'ясорубку.
  2. Варіть отриману масу на середньому вогні 20-30 хвилин. Регулярно помішуйте, але піну не знімайте. Щойно помітите, що м'якоть пішла на дно, а рідина зверху стала прозорою, можете знімати з плити.
  3. Використовуйте занурювальний блендер, щоб як слід збити вміст каструлі. Після цього все потрібно пропустити через сито з дрібними отворами для видалення зайвих шматочків, таких як насіння і м'якоть.
  4. Додайте до томатного пюре цукор і сіль, добийтеся їхнього розчинення, а потім доведіть до кипіння. Варіть ще 5 хвилин.
  5. Розливати по стерильних баночках можна відразу ж із плити. Тара має бути повністю герметична. Після охолодження краще відправити сік із томатів зберігатися в холодильник або прохолодну комору.

На зиму стане в пригоді ще один рецепт, про який ви точно не чули. Раніше ми розповідали, як приготувати гостро-солодкі помідори з дивовижним смаком і привабливою текстурою.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин