Картопля запечена у вершковому соусі – корисна і ситна страва за 45 хвилин
Рецепт дуже простий і готується з того, що є в кожному холодильнику

Вершкова картопля / Фото: freepik
Страви з картоплі дуже популярні. Цей овоч може бути частиною салатів і самостійною стравою. Пропонуємо оригінальне рішення питання, що приготувати сьогодні – картопля запечена у вершковому соусі.
Деталі
Для створення кулінарного шедевру знадобляться:
- картопля – 800 г;
- вершкове масло – 100 г;
- часник – 2 зубчики;
- паприка солодка;
- перець чорний мелений;
- сіль;
- зелень (кріп, петрушка).
Картопля в вершковому соусі: приготування
- Картоплю необхідно почистити і порізати кружельцями.
- Нарізану картоплю необхідно викласти на деко або в форму для запікання. Це можна зробити шарами, а можна просто покласти шматки овочів.
- Часник, паприку, перець, сіль та розтоплене вершкове масло викладають в чашу блендера і перетворюють на однорідну масу.
- Отриману масу необхідно перекласти до картоплі і добре все перемішати.
- Страву необхідно випікати в духовці протягом 45-50 хвилин при температурі 190 градусів.
Нагадаємо, що не менш смачною буде цвітна капуста запечена з овочами.
Джерело:
ТСН
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні