ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Картопля запечена у вершковому соусі – корисна і ситна страва за 45 хвилин

Рецепти 13:52 - 10 серпня 2023

Рецепт дуже простий і готується з того, що є в кожному холодильнику

Вершкова картопля / Фото: freepik

Вершкова картопля / Фото: freepik

Страви з картоплі дуже популярні. Цей овоч може бути частиною салатів і самостійною стравою. Пропонуємо оригінальне рішення питання, що приготувати сьогодні – картопля запечена у вершковому соусі.

Деталі

Для створення кулінарного шедевру знадобляться:

  • картопля – 800 г;
  • вершкове масло – 100 г;
  • часник – 2 зубчики;
  • паприка солодка;
  • перець чорний мелений;
  • сіль;
  • зелень (кріп, петрушка).

Картопля в вершковому соусі: приготування

  1. Картоплю необхідно почистити і порізати кружельцями.
  2. Нарізану картоплю необхідно викласти на деко або в форму для запікання. Це можна зробити шарами, а можна просто покласти шматки овочів.
  3. Часник, паприку, перець, сіль та розтоплене вершкове масло викладають в чашу блендера і перетворюють на однорідну масу.
  4. Отриману масу необхідно перекласти до картоплі і добре все перемішати.
  5. Страву необхідно випікати в духовці протягом 45-50 хвилин при температурі 190 градусів.

Нагадаємо, що не менш смачною буде цвітна капуста запечена з овочами.

Джерело: ТСН

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин