Мазурики по-волинські: цікава страва української кухні
Це гаряча м'ясна страва, яка на вигляд нагадує м'ясні палички із фаршу

Мазурики по-волинські: цікава страва української кухні
Мазурики по-волинські – смачна страва української кухні. Найчастіше їх готують з індички. Ця страва виходить смачнішою за традиційні котлети.
Деталі
Волинські мазурики – це гаряча м'ясна страва, яка на вигляд нагадує м'ясні палички із фаршу. Їх смажать у паніровці на сковороді. Мазурики мають хрумку скоринку і при цьому залишаються дуже соковитими всередині. Перевіреним рецептом поділилася кулінарний блогер Вікторія Попін. Вона порадила додати в начинку сир, щоб вони вийшли ще смачнішими.
Інгредієнти
Щоб приготувати мазурики по-волинськи, вам знадобляться:
- 800 г курячого або індичого фаршу;
- 50 г вершкового масла;
- 200 г сиру моцарелла;
- яйце;
- панірувальні сухарі;
- сіль та перець за смаком;
- олія для смаження.
Приготування
Мазурики готуються просто. Потрібно змішати фарш із розтопленим вершковим маслом і 30 г панірувальних сухарів. Посоліть і поперчіть м'ясо за смаком. Можна за бажанням додати сухий часник.
Наріжте моцареллу шматочками і сформуйте мазурик, який схожий на човник. Далі занурте виріб у збите яйце, а потім обваляйте у панірувальних сухарях.
У сковороду з антипригарним покриттям влийте достатньо рафінованої олії. Викладайте мазурики – вони мають бути більш ніж наполовину покриті маслом. Обсмажуйте на середньому вогні.
Готові вироби потрібно викласти на тарілку, покриту паперовими рушниками, щоб забрати зайвий жир. Готово!
Мазурики по-волинськи подають гарячими. Вони ідеально поєднуються з будь-яким гарніром, а також із салатом зі свіжих овочів. Смачного!
Також страви з картоплі дуже популярні. Цей овоч може бути частиною салатів і самостійною стравою. Пропонуємо оригінальне рішення питання, що приготувати сьогодні – картопля запечена у вершковому соусі.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!