ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Рецепт пасти з креветками за 15 хвилин: дуже просто і шалено смачно

Рецепти 14:00 - 20 серпня 2023

Вечеря має бути корисною і легкою, тому креветки з невеликою порцією пасти ідеально підійдуть для вечірнього відпочинку з родиною

Як приготувати пасту з креветками за кілька хвилин / Фото: lifeforstock/Freepik

Як приготувати пасту з креветками за кілька хвилин / Фото: lifeforstock/Freepik

Рецепти вечері на кожен день рідко містять креветки, але ж цей продукт — корисне джерело білка, вітамінів і мінералів. Вони є хорошим джерелом цинку, який необхідний для імунної системи, здоров'я шкіри та волосся.

Креветки також багаті йодом, без якого неможливе нормальне функціонування щитоподібної залози. Крім того, в них присутні вітаміни групи B, тому регулярне вживання допоможе відновити обмін речовин і навіть знизить ризик розвитку деяких видів раку.

Інгредієнти

  • Креветки очищені — 0,5 кг;
  • Часник — 4 зубчики;
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт;
  • Томати чері — 0,5 кг;
  • Паста орзо — 100 г;
  • Бульйон овочевий — 400 мл;
  • Вершки 15% — 50 мл;
  • Пармезан — 3 ст.л.

Рецепт пасти з креветками за 15 хвилин

  1. Як слід розігрійте сковорідку і змастіть її вершковим маслом. Очищені креветки відправте обсмажуватися на кілька хвилин, а потім викладіть їх на окрему тарілку.
  2. На ту саму пательню викладіть дрібно порубану ріпчасту цибулю і пропущений через прес часник. Додайте до них розрізані на четвертинки томати, пасту і залийте овочевим бульйоном. Тушкуйте на середньому вогні приблизно 5 хвилин, після чого покладіть до них креветки.
  3. Влийте вершки та притрусіть двома столовими ложками пармезану. Розмішайте і доведіть до повного приготування пасти. На це піде ще не більше 5 хвилин. Подавати можна із зеленню або листочками м'яти.

Креветки — низькокалорійний продукт, тому вони можуть бути включені в дієту для схуднення. Це прекрасне джерело омега-3 жирних кислот, а вони дуже корисні для серця і судин.

Під час вибору креветок важливо переконатися в їхній свіжості. Свіжа креветка повинна мати тверду текстуру і чистий запах без неприємних домішок.

Раніше ми розповідали про улюблену страву Єлизавети II. Цей рецепт креветок у горщику використовував колишній шеф-кухар монарха.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин