Рецепт торта "Червоний оксамит" у домашніх умовах: смачнішого десерту ви не куштували
Торт входить до рейтингу найсмачніших тортів світу, то чому б не вивчити цей рецепт і не здивувати рідних талантами кондитера

Як приготувати торт "Червоний оксамит" класичний / Фото: KamranAydinov/Freepik
Рецепт торта "Червоний оксамит" може здатися складним через значну кількість інгредієнтів. Але це лише на перший погляд. Якщо розглянути метод приготування уважніше, то ви побачите, що приготувати торт "Червоний оксамит" простіше, ніж будь-які інші.
Повірте, навіть відсутність досвіду не стане на заваді між вами та черговим кулінарним шедевром.
Ми пропонуємо опанувати класичний рецепт торта, щоб ви завжди змогли потішити близьких неймовірним десертом із незабутнім смаком та вражаючим декором, який справді нагадує оксамит.
Інгредієнти
Коржі:
- Борошно пшеничне — 400 г;
- Цукор-пісок — 300 г;
- Олія рослинна — 300 мл;
- Кефір — 200 мл;
- Яйце — 2 шт;
- Какао — 1 ч.л;
- Барвник харчовий — 1 ст.л;
- Сода — 1 ч.л;
- Оцет — 1 ч.л;
- Сіль — 0,5 ч.л;
Крем:
- Сир вершковий — 450 г;
- Масло вершкове — 250 г;
- Цукрова пудра — 4 ст.л;
Рецепт торта "Червоний оксамит"
- Просіяне борошно змішайте з какао, цукром, содою і сіллю.
- В окремому посуді перемішайте яйця, кефір, рослинну олію, оцет і гелевий барвник. Останній компонент вливайте залежно від бажаного відтінку. Чим більше додасте, тим насиченішим вийде колір коржів.
- Порціями вливайте в посудину з борошном та іншими продуктами. Постійно помішуйте, щоб не виникли грудочки, а маса вийшла однорідною. Бажано використовувати міксер.
- Викладіть на дно деко подвійний шар алюмінієвої фольги, а зверху заповніть до середини кільце для випікання діаметром 20 см. У сумі у вас має вийти 3 коржі. Не забудьте змастити форму олією, щоб корж не прилип до її стінок.
- Випікати можна відразу всі три в розігрітій до 180 градусів духовці. Якщо ви вирішили спекти один великий корж, тоді його слід готувати приблизно 60 хвилин, а потім розрізати на три рівні частини.
- Для крему збийте разом вершковий сир, цукрову пудру та масло. Консистенція має стати світлою і повітряною.
- Змастіть кожен корж сумішшю, що вийшла, зокрема боки і верх. Зверху рясно притрусіть крихтою від коржів, щоб зробити ту саму, впізнавану текстуру. Щоб зробити торт "Червоний оксамит" класичний неперевершеним, відправте його в холодильник хоча б на 2 години.
Як бачите, рецепт торта "Червоний оксамит" у домашніх умовах не такий і складний. Щоб прикрасити його, рекомендуємо розрізати свіжу полуницю надвоє і розкласти кілька ягід на верхньому коржі.
Також рекомендуємо прочитати, як приготувати торт "Білий ангел". Раніше ми опублікували покрокові інструкції до нього і детально розкрили секрети створення чарівного частування.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!