ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Рецепт ягідного зефіру: смачний та корисний десерт

Рецепти 16:19 - 21 серпня 2023

В такому десерті лише корисні та безпечні компоненти без барвників

Як приготувати вдома зефір/Фото: Unsplash

Як приготувати вдома зефір/Фото: Unsplash

Зефір ‒ один з найпопулярніших і найулюбленіших ласощів ще з глибокого дитинства. Його люблять і дорослі, і діти і в усіх він викликає суто приємні асоціації та спогади. Пропонуємо приготувати цей десерт самостійно і додати до нього яскраву родзинку.

Ділимося рецептом зефіру зі смородиною — вона надасть десерту незвичний колір. Технологія приготування дуже проста, а складові страви не містять барвників.

Рецепт зефіру: інгредієнти

  • 50 грамів білка
  • 50 грамів цукру
  • 1 ч.л. соку лимона
  • 1/2 чайної ложки лимонної кислоти
  • 100 г пюре смородини
  • 80 г води
  • 7 г агар-агару міцністю 1200
  • 140 г цукру
  • 35 грамів меду (глюкозного або інвертного сиропу)

Спосіб приготування ягідного зефіру:

  1. Смородину свіжу збити блендером.
  2. У каструлі змішати агар-агар, воду, пюре, цукор і мед. Поставити варитися.
  3. Уваріть сироп на середньому вогні, постійно помішуючи. Після закипання проваріть 4-5 хвилин.
  4. Білки збити на середній швидкості, коли почне пінитися, додати сік лимону, збивати до щільної піни.
  5. Ввести гарячий сироп, тонкою цівкою, на середній швидкості.
  6. Ввімкнути максимальну швидкість і збивати 3-4 хвилин до щільної маси, але не нижче 45 градусів.
  7. Швидко перекласти у кондитерський мішок з насадкою зірочка і відсадити на пергамент.
  8. Через 12-24 години зефір готовий. Можна присипати цукровою пудрою.

Раніше ми ділилися простим рецептом бісквіта в мікрохвильовці за 5 хвилин. Він допоможе вам значно прискорити процес створення тортів.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин