Рецепт ягідного зефіру: смачний та корисний десерт
В такому десерті лише корисні та безпечні компоненти без барвників

Як приготувати вдома зефір/Фото: Unsplash
Зефір ‒ один з найпопулярніших і найулюбленіших ласощів ще з глибокого дитинства. Його люблять і дорослі, і діти і в усіх він викликає суто приємні асоціації та спогади. Пропонуємо приготувати цей десерт самостійно і додати до нього яскраву родзинку.
Ділимося рецептом зефіру зі смородиною — вона надасть десерту незвичний колір. Технологія приготування дуже проста, а складові страви не містять барвників.
Рецепт зефіру: інгредієнти
- 50 грамів білка
- 50 грамів цукру
- 1 ч.л. соку лимона
- 1/2 чайної ложки лимонної кислоти
- 100 г пюре смородини
- 80 г води
- 7 г агар-агару міцністю 1200
- 140 г цукру
- 35 грамів меду (глюкозного або інвертного сиропу)
Спосіб приготування ягідного зефіру:
- Смородину свіжу збити блендером.
- У каструлі змішати агар-агар, воду, пюре, цукор і мед. Поставити варитися.
- Уваріть сироп на середньому вогні, постійно помішуючи. Після закипання проваріть 4-5 хвилин.
- Білки збити на середній швидкості, коли почне пінитися, додати сік лимону, збивати до щільної піни.
- Ввести гарячий сироп, тонкою цівкою, на середній швидкості.
- Ввімкнути максимальну швидкість і збивати 3-4 хвилин до щільної маси, але не нижче 45 градусів.
- Швидко перекласти у кондитерський мішок з насадкою зірочка і відсадити на пергамент.
- Через 12-24 години зефір готовий. Можна присипати цукровою пудрою.
Раніше ми ділилися простим рецептом бісквіта в мікрохвильовці за 5 хвилин. Він допоможе вам значно прискорити процес створення тортів.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні