ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Фаршировані горщики з гарбуза: осіння ситна страва для всієї родини

Рецепти 11:38 - 23 серпня 2023

Розкажемо, чим можна наповнити гарбузи, щоб отримати соковиту вечерю

Фаршировані гарбузи / Фото: freepik

Фаршировані гарбузи / Фото: freepik

Прийшов час їсти гарбузи. Це дуже корисний овоч, він має велику кількість заліза і інших вітамінів, мікроелементів. Пропонуємо приготувати запечений гарбуз з м’ясом і зберегти всю користь овоча.

Деталі

Для приготування знадобляться наступні інгредієнти:

  • гарбузи (невеликі) - 2 шт.;
  • рис відварний - 200 г;
  • курка варена - 100 г;
  • печериці - 150 г;
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;
  • помідор - 1 шт.;
  • сир твердий - 40 г;
  • вершки 20% - 50 мл;
  • вода - 6 ст.л.;
  • сіль, перець - за смаком;
  • паприка мелена - 0,5 ч.л.;
  • олія соняшникова - для смаження.

Приготування фаршированих гарбузів

  1. Гарбузи потрібно помити, відрізати верхню частину і очистити від насіння. В середині потрібно їх натерти сіллю і залишити.
  2. Далі потрібно поставити варити рис.
  3. За цей час потрібно порізати і обсмажити цибулю і печериці.
  4. Відварену курятину потрібно дрібно порізати або пропустити через м’ясорубку. М’ясо додати до печериць і цибулі.
  5. Після цього до суміші додається порізаний кубиками помідор і все посолити і приправити спеціями.
  6. Коли рис буде готовий, йому потрібно дати охолонути, а потім змішати з обсмаженими овочами, м’ясом і 2-3 столовими ложками води. Після цього начинку можна перекласти в гарбузові горщики.
  7. Зверху їх змащують олією і загортають в фольгу, щоб гарбузи пропеклись і тримали форму.
  8. Запікати отримані порції потрібно в духовці протягом 1 години при температурі 200 градусів.

Нагадаємо, що ми пропонували приготувати картоплю по-селянськи.

Джерело: УНІАН

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин