Фаршировані горщики з гарбуза: осіння ситна страва для всієї родини
Розкажемо, чим можна наповнити гарбузи, щоб отримати соковиту вечерю

Фаршировані гарбузи / Фото: freepik
Прийшов час їсти гарбузи. Це дуже корисний овоч, він має велику кількість заліза і інших вітамінів, мікроелементів. Пропонуємо приготувати запечений гарбуз з м’ясом і зберегти всю користь овоча.
Деталі
Для приготування знадобляться наступні інгредієнти:
- гарбузи (невеликі) - 2 шт.;
- рис відварний - 200 г;
- курка варена - 100 г;
- печериці - 150 г;
- цибуля ріпчаста - 1 шт.;
- помідор - 1 шт.;
- сир твердий - 40 г;
- вершки 20% - 50 мл;
- вода - 6 ст.л.;
- сіль, перець - за смаком;
- паприка мелена - 0,5 ч.л.;
- олія соняшникова - для смаження.
Приготування фаршированих гарбузів
- Гарбузи потрібно помити, відрізати верхню частину і очистити від насіння. В середині потрібно їх натерти сіллю і залишити.
- Далі потрібно поставити варити рис.
- За цей час потрібно порізати і обсмажити цибулю і печериці.
- Відварену курятину потрібно дрібно порізати або пропустити через м’ясорубку. М’ясо додати до печериць і цибулі.
- Після цього до суміші додається порізаний кубиками помідор і все посолити і приправити спеціями.
- Коли рис буде готовий, йому потрібно дати охолонути, а потім змішати з обсмаженими овочами, м’ясом і 2-3 столовими ложками води. Після цього начинку можна перекласти в гарбузові горщики.
- Зверху їх змащують олією і загортають в фольгу, щоб гарбузи пропеклись і тримали форму.
- Запікати отримані порції потрібно в духовці протягом 1 години при температурі 200 градусів.
Нагадаємо, що ми пропонували приготувати картоплю по-селянськи.
Джерело:
УНІАН
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні