ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Торт «Гіннесс»: рецепт десерту на пиві

Рецепти 17:43 - 04 вересня 2023

Цей традиційний ірландський шоколадний торт вразить вас своїм смаком

Рецепт торта "Гіннесс"/Фото: кадр з відео

Рецепт торта "Гіннесс"/Фото: кадр з відео

Пиво "Гіннесс" - найвідоміше в Ірландії, це її легенда і символ дня Святого Патріка. Навіть національний десерт там готують з додаванням пива і виходить дуже смачно.

"Гіннес" володіє ніжним і дуже приємним карамельним смаком, що робить десерт ще смачніше! Приготувати це шоколадне диво нескладно, але інгредієнтів потрібно дуже багато.

Рецепт торта "Гіннесс": інгредієнти

Для коржів:

  • Пиво "Гіннес" темне - 2/3 склянки (без піни)
  • Сушені ягоди (вишня, смородина) - 2/3 склянки
  • Шоколад без добавок (молочний) - 60 г
  • Какао-порошок - 1 / 3 склянки
  • Кефір (будь-якої жирності) - 3/4 склянки
  • Борошно пшеничне - 300 г
  • Цукровий пісок - 300 г
  • Вершкове масло (маргарин для випічки) - 120 г
  • Яйця курячі - 4 шт.
  • Ванілін - 1.5 чайн. ложки
  • Розпушувач тіста - 1.5 чайн. ложки
  • Сода харчова - 0.5 чайн. ложки
  • Ягідне желе (вишневе, смородинове) - 0.5 склянки
  • Волоські горіхи очищені - 1 стакан
  • Сіль - 0.3 чайн. ложки

Для крему:

  • Вершки (жирністю від 30%) - 1.5 склянки
  • Шоколад гіркий - 180 г
  • Цукрова пудра - 4.5 стіл. ложок
  • Какао-порошок - 4 стіл. ложки
  • Сіль - на кінчику ножа

Для сиропу:

  • Пиво "Гіннес" темне - 1/3 склянки (без піни)
  • Какао-порошок - 3 стіл. ложки
  • Ванілін - 1 чайн. ложка
  • Цукровий пісок - 1 / 3 склянки

Спосіб приготування торта "Гіннесс":

  1. Рубаємо ножем гіркий шоколад, волоські горіхи подрібнюємо до великої крихти.
  2. Виливаємо в миску вершки і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння вершки, після чого знімаємо миску і викладаємо в неї подрібнений гіркий шоколад. Розмішуємо шоколад у вершках кулінарною лопаткою, доводячи його до повного розчинення. Потім накриваємо миску харчовою плівкою і відправляємо в холодильник як слід охолонути, потрібно для цього не менше 3 годин.
  3. Сушені ягоди висипати в глибоку тарілку і залити 2/3 склянки пива "Гіннес". Залишаємо ягоди помариноваться 20 хвилин, після чого зливаємо пиво назад у склянку, а ягоди залишаємо в тарілці.
  4. Пиво виливаємо в каструлю або миску і додаємо до нього порошок какао. Ставимо миску на плиту і доводимо суміш до кипіння. Потім відразу вимикаємо вогонь і додаємо в неї молочний шоколад, який потрібно розламувати по кубиках вручну. Помішуйте, щоб шоколад розчинився, і, коли суміш трохи охолоне, додайте в неї кефір, а потім розмішайте майбутнє тісто.
  5. У глибокій тарілці змішуємо борошно з розпушувачем тіста, ваніліном, содою і сіллю.
  6. Змішати в іншій тарілці розм'якшене вершкове масло і цукор. Збиваємо суміш міксером або блендером, поступово додаючи до тесту яйця. Коли всі яйця будуть додані, висипайте в миску борошно, змішану з сипучими інгредієнтами. Перемішуємо як слід.
  7. Додаємо шоколадно-кефірну заготовку для тіста, і знову перемішуємо. Викладаємо на тісто намаринованную "Гінесом" смородину, і знову перемішуємо. Отримане красиве густе тісто ділимо на 2 частини, щоб отримати надалі 2 коржа.
  8. Форму для випікання устеляємо спеціальним пергаментом, і виливаємо на нього першу частину тіста. Запікаємо корж в розігрітій духовці близько півгодини при 180 градусах, потім дістаємо форму, і даємо коржу 15 хвилин, щоб він охолов, після чого перевертаємо його на решітку - це потрібно, щоб у коржа не розмокла нижня частина. Потім аналогічно повторюємо процедуру і для другого коржика.
  9. Готуємо сироп: Змішуємо 1/3 склянки пива "Гіннес", цукровий пісок, ванілін і какао. Ставимо миску на плиту і варимо сироп на середньому вогні. Отримуємо сироп, який перед просоченням коржів потрібно як слід остудити.
  10. Ягідне желе розігрійте і змастіть ним один корж, потім поставте його на пів години у холодильник, щоб желе застигло.
  11. До крему додаємо порошок какао, цукрову пудру і трішечки солі.
  12. Збираємо торт: корж із желе змащуємо кремом, накриваємо другим коржем і змащуємо його зверху і з боків кремом. Зверху посипаємо горішками.
  13. Залиште торт у холодильнику на 2-3 години.

Відомий усім торт можна приготувати значно швидше та з мінімальними затратами. Пропонуємо рецепт медівника на сковорідці за 48 хвилин.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин