ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Здорово та корисно: рецепт баклажанів з начинкою

Рецепти 21:55 - 07 вересня 2023

Смачне поєднання овочів та м'яса

Здорово та корисно: рецепт баклажанів з начинкою

Рецепт баклажанів з начинкою / Фото: Pixabay

У сезон баклажанів саме час приготувати з ними смачні страви! Ділимося рецептом баклажанів з начинкою.

Вам знадобиться:

  • 4 баклажани
  • цибулина
  • морквина
  • болгарський перець
  • 300 г фаршу
  • 70 г батона
  • 50 г сиру
  • часник
  • рослинна олія
  • сіль та спеції на смак

Спосіб приготування:

  1. Баклажани промийте та просушіть. Хвостики відрізати не треба. Овочерізкою зріжте тонку смужку шкірки.
  2. У форму для запікання зрізом нагору покладіть баклажани. Випікайте 20-25 хвилин у розігрітій до 180-190 градусів духовці.
  3. Цибулю обсмажте з морквою, потім додайте фарш і обсмажте разом. Подрібніть часник, поріжте перець. Додайте і те, і інше в сковорідку разом з сіллю та перцем. Вимкніть вогонь.
  4. Хліб подрібніть у блендері. Помідор наріжте. Сир натріть.
  5. Фарш повинен трохи остигнути. Після цього додайте до нього помідори, сир, половину хлібних крихт.
  6. На баклажанах, що приготувалися, зробіть розріз у місці, де зрізали шкірку. Ложкою розсуньте стінки, щоб було, куди покласти начинку. Утрамбуйте її.
  7. Начинку, яка залишилася, покладіть зверху з гіркою.
  8. Залишки крихт змішайте зі столовою ложкою олії. Посипте баклажани крихтами та запікайте ще 20-25 хвилин у духовці. Випікайте до готовності.

Нещодавно ми ділилися рецептом домашньої піци на пательні.

Джерело: Lady

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин