Здорово та корисно: рецепт баклажанів з начинкою
Смачне поєднання овочів та м'яса

Рецепт баклажанів з начинкою / Фото: Pixabay
У сезон баклажанів саме час приготувати з ними смачні страви! Ділимося рецептом баклажанів з начинкою.
Вам знадобиться:
- 4 баклажани
- цибулина
- морквина
- болгарський перець
- 300 г фаршу
- 70 г батона
- 50 г сиру
- часник
- рослинна олія
- сіль та спеції на смак
Спосіб приготування:
- Баклажани промийте та просушіть. Хвостики відрізати не треба. Овочерізкою зріжте тонку смужку шкірки.
- У форму для запікання зрізом нагору покладіть баклажани. Випікайте 20-25 хвилин у розігрітій до 180-190 градусів духовці.
- Цибулю обсмажте з морквою, потім додайте фарш і обсмажте разом. Подрібніть часник, поріжте перець. Додайте і те, і інше в сковорідку разом з сіллю та перцем. Вимкніть вогонь.
- Хліб подрібніть у блендері. Помідор наріжте. Сир натріть.
- Фарш повинен трохи остигнути. Після цього додайте до нього помідори, сир, половину хлібних крихт.
- На баклажанах, що приготувалися, зробіть розріз у місці, де зрізали шкірку. Ложкою розсуньте стінки, щоб було, куди покласти начинку. Утрамбуйте її.
- Начинку, яка залишилася, покладіть зверху з гіркою.
- Залишки крихт змішайте зі столовою ложкою олії. Посипте баклажани крихтами та запікайте ще 20-25 хвилин у духовці. Випікайте до готовності.
Нещодавно ми ділилися рецептом домашньої піци на пательні.
Джерело:
Lady
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні