ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Українські деруни: 2 секрети золотавої скоринки і незабутнього аромату

Рецепти 13:32 - 08 вересня 2023

Розкажемо, як позбутись синього відтінку страви

Деруни / Фото: freepik

Деруни / Фото: freepik

Страви української кухні можуть бути простими і смачними. Пропонуємо приготувати деруни, які пекли ще прабабусі. Традиційна страва має декілька секретів, які дозволять порадувати родину золотавими дерунами.

Деталі

Для приготування дерунів знадобляться:

  • картопля;
  • цибуля;
  • сіль і спеції.

Приготування дерунів

  1. Класичний рецепт не передбачає різноманітних начинок в середині кожного деруна. Тому варто відмовитись від фаршу, яєць або грибів. Тому потрібно очистити картоплю і натерити її на дрібній терці.
  2. Другий крок. Картоплю потрібно залити водою і дати їй постояти. Вода забере зайвий крохмаль, який в процесі приготування може надати страві синього або сірого відтінку. Цю воду потрібно злити. За необхідності натерту картоплю потрібно промити ще раз.
  3. До картоплі необхідно додати натерту на терці цибулю і сіль. Все потрібно добре перемішати.
  4. Для щільності дерунів в них можна додати 1 яйце. Без нього страва теж буде смачною. Тому тут вирішує господиня.
  5. На розігріту сковорідку викладають ложкою масу з овочів і смажать до золотавої скоринки з обох боків.

Подають деруни гарячими зі сметаною і овочевим салатом.

Джерело: prostoway

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин