Українські деруни: 2 секрети золотавої скоринки і незабутнього аромату
Розкажемо, як позбутись синього відтінку страви

Деруни / Фото: freepik
Страви української кухні можуть бути простими і смачними. Пропонуємо приготувати деруни, які пекли ще прабабусі. Традиційна страва має декілька секретів, які дозволять порадувати родину золотавими дерунами.
Деталі
Для приготування дерунів знадобляться:
- картопля;
- цибуля;
- сіль і спеції.
Приготування дерунів
- Класичний рецепт не передбачає різноманітних начинок в середині кожного деруна. Тому варто відмовитись від фаршу, яєць або грибів. Тому потрібно очистити картоплю і натерити її на дрібній терці.
- Другий крок. Картоплю потрібно залити водою і дати їй постояти. Вода забере зайвий крохмаль, який в процесі приготування може надати страві синього або сірого відтінку. Цю воду потрібно злити. За необхідності натерту картоплю потрібно промити ще раз.
- До картоплі необхідно додати натерту на терці цибулю і сіль. Все потрібно добре перемішати.
- Для щільності дерунів в них можна додати 1 яйце. Без нього страва теж буде смачною. Тому тут вирішує господиня.
- На розігріту сковорідку викладають ложкою масу з овочів і смажать до золотавої скоринки з обох боків.
Подають деруни гарячими зі сметаною і овочевим салатом.
Джерело:
prostoway
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні