Зігріваючий та корисний: рецепт пряного супу з сочевицею
Ідеальна страва для холодних осінніх днів

Рецепт супу з сочевицею / Фото: Pixabay
З початком осені гарячий суп стає мало не найбільш ідеальною стравою для цієї пори року. Поки за вікном йдуть дощі та віють шквальні вітри, вдома можна затишно влаштуватися з мисочкою пряного зігріваючого супу. А якщо він ще буде корисний для здоров'я, оминати такий рецепт не можна ні в якому разі. Саме про такий ми й розповімо.
Вам знадобиться:
- 250 г сочевиці
- 1 цибулина
- 1 морквина
- 150 г копченого бекону
- 2 зубчики часнику
- 0,5 стручка перцю чилі (можна взяти цілий для любителів гострої їжі)
- 1 чайна ложка кмину або зіри
- 2 л мʼясного бульйону або води
- рослинна олія для обсмажування
Спосіб приготування:
- Замочіть сочевицю у воді на 5-10 хвилин, а потім ретельно промийте.
- Цибулю, моркву та бекон мілко наріжте. Обсмажте їх на розігрітій олії в каструлі протягом 10 хвилин.
- Часник та гострий перець подрібніть. Додайте в каструлю та всипте кмин.
- Ретельно перемішайте і додайте бульйон або воду. Доведіть до кипіння. Варіть протягом 20 хвилин на середньому вогні.
- Додайте сіль, знову доведіть суп до кипіння та зніміть з вогню.
Нещодавно ми ділилися рецептом бургера в лаваші.
Джерело:
katarina_movchan
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні