ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Лимонний тарт з меренгою: ідеальний французький десерт

Рецепти 14:30 - 28 червня 2025

Виходить не гірше, ніж у кав'ярнях

Лимонний тарт з меренгою: ідеальний французький десерт

Лимонний тарт з меренгою: ідеальний французький десерт/Фото: скрін

Лимонний тарт – один з найпоширеніших та найсмачніших десертів. Імовірно, справа у класній комбінації кисленького лимонного курду та солодкої пухкої швейцарської меренги. А на вигляд цей десерт – сама досконалість!

Інгредієнти:

Для тіста

  • борошно 300 г
  • пудра 50 г
  • масло 160 г
  • 70г яйця

Для курду

  • 130 мл фрешу цитрусових
  • цедра половини лимона та лайма
  • 3 яйця
  • 120 г цукру
  • 50 г масла
  • 2 ст.л крохмалю (у мене кукурудзяний)

Меренга

  • 2 білки
  • 140 г цукру
  • 35 мл води

Приготування:

Борошно і пудру перемішуємо, додаємо холодне нарізане масло, перетираємо руками, додаємо 70 г яєць і замішуємо тісто.

Розкачуємо, розподіляємо по формі та зрізаємо зайві бортики і проколюємо виделкою. Ставимо випікатись на 20 хв в розігріту духовку при 180°C.

Видавлюємо сік, в мене з апельсина і лимона 130 мл разом.Додаємо цукор, цедру, крохмаль і яйця і перемішуємо.Варимо на малому вогні весь час помішуючи до густого стану. Вкінці додаємо масло, перемішуємо і відставляємо.

Курд викладаємо на корж і печемо ще 10 хв. Далі виймаємо нехай трішки охолоне.

Для сиропу варимо на малому вогні цукор і воду. До появи бульбашок.

Тим часом збиваємо білки, до піків і цівкою по трішки вливаємо сироп збиваючи все разом. Розподіляємо по тарту і ставимо випікатись ще 3-4 хв, щоб зарум‘яніла. Чекаємо поки вистигне і ставимо в холодильник, або смакуємо одразу.

Здивуйте рідних: смачний та корисний десерт на сковорідці з лаваша

Джерело: Алекс Міль

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин