Лимонний тарт з меренгою: ідеальний французький десерт
Виходить не гірше, ніж у кав'ярнях

Лимонний тарт з меренгою: ідеальний французький десерт/Фото: скрін
Лимонний тарт – один з найпоширеніших та найсмачніших десертів. Імовірно, справа у класній комбінації кисленького лимонного курду та солодкої пухкої швейцарської меренги. А на вигляд цей десерт – сама досконалість!
Інгредієнти:
Для тіста
- борошно 300 г
- пудра 50 г
- масло 160 г
- 70г яйця
Для курду
- 130 мл фрешу цитрусових
- цедра половини лимона та лайма
- 3 яйця
- 120 г цукру
- 50 г масла
- 2 ст.л крохмалю (у мене кукурудзяний)
Меренга
- 2 білки
- 140 г цукру
- 35 мл води
Приготування:
Борошно і пудру перемішуємо, додаємо холодне нарізане масло, перетираємо руками, додаємо 70 г яєць і замішуємо тісто.
Розкачуємо, розподіляємо по формі та зрізаємо зайві бортики і проколюємо виделкою. Ставимо випікатись на 20 хв в розігріту духовку при 180°C.
Видавлюємо сік, в мене з апельсина і лимона 130 мл разом.Додаємо цукор, цедру, крохмаль і яйця і перемішуємо.Варимо на малому вогні весь час помішуючи до густого стану. Вкінці додаємо масло, перемішуємо і відставляємо.
Курд викладаємо на корж і печемо ще 10 хв. Далі виймаємо нехай трішки охолоне.
Для сиропу варимо на малому вогні цукор і воду. До появи бульбашок.
Тим часом збиваємо білки, до піків і цівкою по трішки вливаємо сироп збиваючи все разом. Розподіляємо по тарту і ставимо випікатись ще 3-4 хв, щоб зарум‘яніла. Чекаємо поки вистигне і ставимо в холодильник, або смакуємо одразу.
Здивуйте рідних: смачний та корисний десерт на сковорідці з лаваша
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!