ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Простіше не буває: рецепт омлету з грибами із секретним інгредієнтом

Рецепти 08:15 - 19 жовтня 2023

Таку страву можна подавати на ранковий стіл хоч щодня, адже вона забезпечує заряд бадьорості та вітамінів

Як максимально швидко приготувати омлет із грибами / Фото: timolina/Freepik

Як максимально швидко приготувати омлет із грибами / Фото: timolina/Freepik

Гриби можна заслужено назвати універсальним продуктом. Вони вирізняються м'якою та ніжною текстурою, а їхній смак здатен змінити майже будь-яку страву на краще.

Вони ідеально підходять для вегетаріанських страв. На кухні їх можна варити або смажити, а також сушити та використовувати для приготування приправ.

Нерідко гриби трапляються і в рецептах омлету, адже вони не лише смачні, а ще й низькокалорійні. У 60 грамах білих грибів міститься всього 15 калорій.

Інгредієнти

  • Оливкова олія - 2 ст.л;
  • Цибуля-шалот - 1 шт;
  • Гриби - 100 г;
  • Часник - 2 зубчики;
  • Мелена петрушка - 2 ч.л;
  • Яйце - 4 шт;
  • Подрібнений часник - 1 ст.л;
  • Молоко - 2 ч.л;
  • Тертий сир - 3 ст.л;
  • Сіль, перець.

Рецепт

  1. Видаліть кінчики грибів і наріжте їх товстими скибочками. Нагрійте пательню на середньому вогні та додайте 1 столову ложку оливкової олії.
  2. Викладіть цибулю-шалот і готуйте 3 хвилини, помішуючи, доки вона не стане м'якою, після чого помістіть до неї гриби та смажте кілька хвилин до виділення рідини. Тільки потім посоліть і притрусіть часником. Готуйте ще 5 хвилин, поки гриби не стануть повністю м'якими. Додайте петрушку, приправте перцем і зніміть каструлю з вогню.
  3. Якщо готуєте окремі омлети: нагрійте сковороду діаметром 20 см на середньому вогні. Розбийте 2 яйця в миску і збийте виделкою або вінчиком до утворення піни. Додайте сіль і мелений перець і 2 чайні ложки молока. Змішати з половиною пропущеного через прес часнику. Додайте в сковороду 2 чайні ложки оливкової олії.
  4. Нахиліть сковороду, щоб збиті яйця рівномірно розподілилися по поверхні. Через деякий час знову злегка нахиліть її та акуратно струсіть однією рукою, одночасно піднімаючи краї омлету лопаткою, яку тримайте в іншій руці. Завдяки цьому яйця зможуть рівномірно розподілитися по поверхні та підсмажитися протягом перших кількох хвилин.
  5. Викладіть половину грибів на середину яєць. Зверху посипте тертим сиром. Як тільки яєчня осяде на дно, за допомогою лопатки складіть омлет навпіл. Смачного!

Раніше ми розповідали, як приготувати пишний омлет, щоб він не осів.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин