Краще за тірамісу: рецепт кавової панакоти
Ніжний та смачний десерт

Рецепт кавової панакоти / Фото: Pixabay
Спробуйте приготувати ніжний та легкий десерт з вишуканим смаком капучино. Ділимося рецептом.
Вам знадобиться:
- 7 г листкового або порошкового желатину
- 400 мл вершків 33% жирності
- 75 мл молока
- 100 г цукру
- 50 мл кави
Спосіб приготування:
- Желатин замочіть в холодній воді та залиште на 10 хвилин. Якщо використовуєте порошковий, залийте його 50 мл холодної води й також залиште на 10 хвилин.
- Заваріть каву. В каструлю налийте вершки, молоко, каву та цукор. Доведіть до кипіння на слабкому вогні. Зніміть з плити, щойно закипить.
- Додайте желатин в гарячу масу. Якщо листовий, то заздалегідь відіжміть. Ретельно перемішайте до повного розчинення. Дайте остигнути до кімнатної температури.
- Розлийте по порційним формочкам та залиште в холодильнику на 3 години.
- Якщо плануєте подавати без форми, перед подачею занурте її дно в кип'яток на кілька секунд. Притисніть форму тарілкою, притисніть та переверніть.
Нещодавно ми ділилися рецептом піци.
Джерело:
katarina_movchan
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні