ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Найкращий осінній напій: рецепт гарбузового лате з неймовірним ароматом

Рецепти 21:06 - 26 жовтня 2023

Якщо звичайний кавовий напій вам набрид, тоді рекомендуємо насолодитися вдосконаленою версією

Покроковий рецепт гарбузового лате / Фото: Freepik

Покроковий рецепт гарбузового лате / Фото: Freepik

Гарбузовий лате спочатку завоював популярність у Сполучених Штатах, особливо за часів осені та свята Геловін, але з часом дійшов і до наших земель.

Найвідомішою компанією, яка зробила значний внесок у популяризацію цього зігріваючого напою, є Starbucks. На початку 2000-х років мережа кав'ярень представила гарбузове лате меню. Клієнти швидко оцінили його і з плином часу він з незвичайного перетворився на традиційний осінній напій у багатьох кав'ярнях.

Інгредієнти

  • Мелена кориця — 2 ст.л;
  • Мелений імбир — 2 ч.л;
  • Мелена гвоздика — 1 ч.л;
  • Мелений мускатний горіх — 1 ч.л;
  • Кава;
  • Гарбуз;
  • Молоко.

Рецепт гарбузового лате

  1. Гарбуз наріжте дрібними кубиками та відправте варитися в каструлі. За допомогою блендера або міксера перетворіть його на пюре.
  2. Змішайте в одному посуді корицю з меленими імбиром, гвоздикою і мускатним горіхом.
  3. Викладіть в еспресо 2 ложки пюре гарбуза з 2 ложками кленового сиропу та однією ложкою спецій, які змішували на попередньому кроці.
  4. Розігрійте в каструлі молоко й акуратно влийте його в чашку.
  5. Використовуйте вершки для прикраси та притрусіть гарбузовий лате спеціями.

Раніше ми опублікували рецепт гречаного супу з копченими реберцями.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин