Найкращий осінній напій: рецепт гарбузового лате з неймовірним ароматом
Якщо звичайний кавовий напій вам набрид, тоді рекомендуємо насолодитися вдосконаленою версією

Покроковий рецепт гарбузового лате / Фото: Freepik
Гарбузовий лате спочатку завоював популярність у Сполучених Штатах, особливо за часів осені та свята Геловін, але з часом дійшов і до наших земель.
Найвідомішою компанією, яка зробила значний внесок у популяризацію цього зігріваючого напою, є Starbucks. На початку 2000-х років мережа кав'ярень представила гарбузове лате меню. Клієнти швидко оцінили його і з плином часу він з незвичайного перетворився на традиційний осінній напій у багатьох кав'ярнях.
Інгредієнти
- Мелена кориця — 2 ст.л;
- Мелений імбир — 2 ч.л;
- Мелена гвоздика — 1 ч.л;
- Мелений мускатний горіх — 1 ч.л;
- Кава;
- Гарбуз;
- Молоко.
Рецепт гарбузового лате
- Гарбуз наріжте дрібними кубиками та відправте варитися в каструлі. За допомогою блендера або міксера перетворіть його на пюре.
- Змішайте в одному посуді корицю з меленими імбиром, гвоздикою і мускатним горіхом.
- Викладіть в еспресо 2 ложки пюре гарбуза з 2 ложками кленового сиропу та однією ложкою спецій, які змішували на попередньому кроці.
- Розігрійте в каструлі молоко й акуратно влийте його в чашку.
- Використовуйте вершки для прикраси та притрусіть гарбузовий лате спеціями.
Раніше ми опублікували рецепт гречаного супу з копченими реберцями.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!