Варіант святкової вечері: рецепт салату Нісуаз
Свіжий тунець можна замінити консервованим

Рецепт салату Нісуаз / Фото: Pixabay
Замість класичних та вже звичних святкових страв спробуйте приготувати цей салат. Він здивує родину та гостей своїми смаком та різнобарвністю.
Вам знадобиться:
- 200 г тунця
- 4 варених яйця
- 4 помідори
- огірок
- жовтий болгарський перець
- зубчик часнику
- 8 консервованих артишоків
- 8 анчоусів в олії
- 100 г маслин
- столова ложка консервованих каперсів
- 2 столових ложки винного оцту
- 8 столових ложок олії
- зелена цибуля
- базилік
- тим'ян
- сіль та перець на смак
Спосіб приготування:
- Філе тунця посоліть та поперчіть. У пательні розтопіть шматок вершкового масла та обсмажте рибу протягом 15 хвилин, час від часу перевертаючи.
- Помідори наріжте на 8 частин. Огірки почистьте та наріжте пів кільцями. Перець наріжте смужками, а часник подрібніть. Зелену цибулю наріжте тонкими кільцями. Артишоки наріжте навпіл.
- Філе анчоуса промийте холодною водою та промокніть. Яйця поріжте слайсами.
- Змішайте для заправки винний оцет, столовий оцет й сіль та перець.
- Базилік подрібніть та обірвіть листя тим'яну. Поріжте смажений тунець.
- Змішайте всі інгредієнти з половиною заправки. Прикрасьте травами, маслинами та каперсами. Зверху викладіть порізаний тунець та полийте залишком заправки.
Нещодавно ми ділилися рецептом сирного супу з копченою куркою та грінками.
Джерело:
katarina_movchan
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні