Найкращий осінній десерт: рецепт гарбузового тарта
Смак доповнить вишуканий шоколадний ганаш

Рецепт гарбузового тарта / Фото: Pixabay
Осінь – час, створений для страв з гарбуза. Особливо для приготування таких підходить період з 31 жовтня по 1 листопада – саме тоді святкують Гелловін. Пропонуємо вам випробувати рецепт гарбузового тарта з шоколадним ганашем.
Вам знадобиться:
Для пісочної основи:
- 200 г борошна
- 3 столових ложки цукру
- 15 г ванільного цукру
- чверть чайної ложки солі
- 90 г холодного вершкового масла
- жовток
- 2 столових ложки вершків 33%
Для ганаша:
- 190 г вершків 33%
- 150 г темного шоколаду
Для начинки:
- 500 г гарбузового пюре
- 200 г цукру
- пів чайної ложки кориці
- чверть чайної ложки меленого мускатного горіха
- 160 мл вершків 33%
- 2 яйця
- столова ложка кукурудзяного крохмалю
Спосіб приготування:
- Гарбузове пюре треба заздалегідь запекти, а охолоджене масло – нарізати кубиком.
- Змішайте разом борошно, цукор, ванільний цукор і сіль. Додайте масло та руками розітріть його разом з тістом у крихту.
- Змішайте жовток з вершками. Додайте яєчно-вершкову суміш до тіста та замісіть. Замотайте в плівку та залиште в холодильнику на дві години. Духовку розігрійте до 220 градусів.
- Робочу поверхню посипте борошном і розкачайте тісто. Перекладіть у форму та зробіть бортики. Вилкою зробіть наколи та випікайте під грузом (на тісто покладіть лист пергаменту, а зверху насипте крупу чи квасолю). Випікайте протягом 20 хвилин. Зніміть груз, зменште нагрів до 170 градусів та випікайте ще 10 хвилин.
- Для ганаша розтопіть вершки та шоколад на водяній бані, постійно помішуючи. Вилийте ганаш на основу з пісочного тіста та залиште повністю охолоджуватися.
- У каструлі змішайте гарбузове пюре, цукор, корицю, мускатний горіх та вершки. Перемішайте та нагрійте, але не доводьте до кипіння. Яйця змішайте з крохмалем. Помішуючи гарбузову начинку, влийте до неї суміш з яєць та крохмалю. Доведіть начинку до кипіння, постійно помішуючи. прокип'ятіть хвилину та дайте охолонути до кімнатної температури.
- Охолоджену начинку викладіть на шоколадний ганаш та розрівняйте. Залиште на 6 годин.
Нещодавно ми ділилися рецептом гарбузових панкейків.
Джерело:
katarina_movchan
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні