ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Найкращий осінній десерт: рецепт гарбузового тарта

Рецепти 18:35 - 31 жовтня 2023

Смак доповнить вишуканий шоколадний ганаш

Найкращий осінній десерт: рецепт гарбузового тарта

Рецепт гарбузового тарта / Фото: Pixabay

Осінь – час, створений для страв з гарбуза. Особливо для приготування таких підходить період з 31 жовтня по 1 листопада – саме тоді святкують Гелловін. Пропонуємо вам випробувати рецепт гарбузового тарта з шоколадним ганашем.

Вам знадобиться:

Для пісочної основи:

  • 200 г борошна
  • 3 столових ложки цукру
  • 15 г ванільного цукру
  • чверть чайної ложки солі
  • 90 г холодного вершкового масла
  • жовток
  • 2 столових ложки вершків 33%

Для ганаша:

  • 190 г вершків 33%
  • 150 г темного шоколаду

Для начинки:

  • 500 г гарбузового пюре
  • 200 г цукру
  • пів чайної ложки кориці
  • чверть чайної ложки меленого мускатного горіха
  • 160 мл вершків 33%
  • 2 яйця
  • столова ложка кукурудзяного крохмалю

Спосіб приготування:

  1. Гарбузове пюре треба заздалегідь запекти, а охолоджене масло – нарізати кубиком.
  2. Змішайте разом борошно, цукор, ванільний цукор і сіль. Додайте масло та руками розітріть його разом з тістом у крихту.
  3. Змішайте жовток з вершками. Додайте яєчно-вершкову суміш до тіста та замісіть. Замотайте в плівку та залиште в холодильнику на дві години. Духовку розігрійте до 220 градусів.
  4. Робочу поверхню посипте борошном і розкачайте тісто. Перекладіть у форму та зробіть бортики. Вилкою зробіть наколи та випікайте під грузом (на тісто покладіть лист пергаменту, а зверху насипте крупу чи квасолю). Випікайте протягом 20 хвилин. Зніміть груз, зменште нагрів до 170 градусів та випікайте ще 10 хвилин.
  5. Для ганаша розтопіть вершки та шоколад на водяній бані, постійно помішуючи. Вилийте ганаш на основу з пісочного тіста та залиште повністю охолоджуватися.
  6. У каструлі змішайте гарбузове пюре, цукор, корицю, мускатний горіх та вершки. Перемішайте та нагрійте, але не доводьте до кипіння. Яйця змішайте з крохмалем. Помішуючи гарбузову начинку, влийте до неї суміш з яєць та крохмалю. Доведіть начинку до кипіння, постійно помішуючи. прокип'ятіть хвилину та дайте охолонути до кімнатної температури.
  7. Охолоджену начинку викладіть на шоколадний ганаш та розрівняйте. Залиште на 6 годин.

Нещодавно ми ділилися рецептом гарбузових панкейків.

Джерело: katarina_movchan

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин