Булочки з листового тіста, начинені зеленню та часником
Випічка з нереальним ароматом та смаком

Фото з https://unsplash.com/
Булочки з зеленню та сиром стануть ароматною принадою вашої кухні. Гарантуємо: на запах прийдуть всі домашні.
Що треба
- 100 мл теплої води.
- 100 мл теплого молока.
- 2 столові ложки цукру.
- 5 г сухих дріжджів.
- 60 мл рослинної олії.
- 1/2 чайна ложка солі.
- 370 г борошна.
- 50 г розтопленого вершкового масла.
- 50 г петрушки або будь-яка інша зелень.
- 2-3 зубчики часнику.
- 50 мл рослинної олії.
- 80 г тертого сиру.
Приготування
До теплої води та молока додаємо цукор та дріжджі. Перемішуємо. Далі долаємо олію, сіль та борошно. Готове тісто перекладаємо у миску, змащену олією, та ставимо в тепле місце на 30-40 хвилин.
Коли тісто підійде, його розкачують та змащують розтопленим вершковим маслом. Далі тісто складаємо так, як показано на відео, і додатково змащуємо маслом кожну сторону. Після цього його накривають харчовою плівкою та ставлять у морозильну камеру на 15 хвилин.
Доки тісто в морозильній камері, готуємо зелень. Беремо петрушку (іншу зелень) часник та олію, перемішуємо та подрібнюємо у блендері.
Дістаємо тісто з холодильника та розкатуємо як можна тонше. На нього викладаємо приготований соус із зелені та посипаємо тертим сиром. Далі тісто скручуємо в рулет і ріжемо на частинки, як на відео, щоб вийшли булочки. Їх викладаємо на пергамент і ставимо у тепле місце ще на 10 хвилин.
Підійшовші булочки змащуємо молоком, змішаним із жовтком, та посипаємо підсмаженим кунжутом. Ставмо у духовку, розігріту до 180 градусів приблизно на 20 хвилин. Смачного!
Раніше ми писали про панкейки, які перетворять на насолоду будь-який ранок.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!