Соковитий і м’який десерт: рецепт сирно-моркв'яного пудингу
Ця страва готується зі смачних та корисних інгредієнтів

Як приготувати сирно-морквяний пудинг/Фото: Олена Ольшевська
Пудинг із кисломолочного сиру та моркви — це смачний, соковитий і м’який десерт. До того ж він дуже корисний, адже тут використовуються тільки корисні інгредієнти. Є цукор, але його кількість можна зменшити, хоч його тут і так небагато.
Рецепт сирно-моркв'яного пудингу: інгредієнти
- кисломолочний сир — 500 г;
- дві великі морквини;
- яйце – 1/2 шт.;
- сметана — 3 ст. л.;
- цукор — 2 ст. л. + ванілін;
- родзинки;
- сіль.
Спосіб приготування сирно-моркв'яного пудингу:
- Кисломолочний сир протерти через сито.
- Моркву почистіть, відваріть і натріть на найдрібнішій терці.
- З’єднайте моркву з протертим кисломолочним сиром, додайте цукор, сіль, жовтки та перемішайте.
- Родзинки замочіть в окропі чи міцному алкоголі, наприклад у коньяку, потім відіжміть і додайте в тісто або покладіть зверху. Потім обережно введіть збиті білки.
- Підготовлену сирно-моркв'яну масу викладіть у форму, змащену вершковим маслом, вирівняйте, змастіть сметаною з цукром, накрийте кришкою, помість у каструлю з невеликою кількістю гарячої води й готуйте на пару до готовності. На це піде близько 20 хвилин.
Не знаєте, як здивувати близьких. Приготуйте смачне пюре з манго та чіа. Домашній десерт буде набагато кращим та поживнішим, аніж магазинне. Він зовсім не містить цукру, тому його можна вживати навіть діткам.
Джерело:
Олена Ольшевська
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні