ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Соковитий і м’який десерт: рецепт сирно-моркв'яного пудингу

Рецепти 19:53 - 15 листопада 2023

Ця страва готується зі смачних та корисних інгредієнтів

Як приготувати сирно-морквяний пудинг/Фото: Олена Ольшевська

Як приготувати сирно-морквяний пудинг/Фото: Олена Ольшевська

Пудинг із кисломолочного сиру та моркви — це смачний, соковитий і м’який десерт. До того ж він дуже корисний, адже тут використовуються тільки корисні інгредієнти. Є цукор, але його кількість можна зменшити, хоч його тут і так небагато.

Рецепт сирно-моркв'яного пудингу: інгредієнти

  • кисломолочний сир — 500 г;
  • дві великі морквини;
  • яйце – 1/2 шт.;
  • сметана — 3 ст. л.;
  • цукор — 2 ст. л. + ванілін;
  • родзинки;
  • сіль.

Спосіб приготування сирно-моркв'яного пудингу:

  1. Кисломолочний сир протерти через сито.
  2. Моркву почистіть, відваріть і натріть на найдрібнішій терці.
  3. З’єднайте моркву з протертим кисломолочним сиром, додайте цукор, сіль, жовтки та перемішайте.
  4. Родзинки замочіть в окропі чи міцному алкоголі, наприклад у коньяку, потім відіжміть і додайте в тісто або покладіть зверху. Потім обережно введіть збиті білки.
  5. Підготовлену сирно-моркв'яну масу викладіть у форму, змащену вершковим маслом, вирівняйте, змастіть сметаною з цукром, накрийте кришкою, помість у каструлю з невеликою кількістю гарячої води й готуйте на пару до готовності. На це піде близько 20 хвилин.

Не знаєте, як здивувати близьких. Приготуйте смачне пюре з манго та чіа. Домашній десерт буде набагато кращим та поживнішим, аніж магазинне. Він зовсім не містить цукру, тому його можна вживати навіть діткам.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин