Полуничний пиріг з ніжним сирним кремом
Полуниця підійде свіжа або морожена

Фото з https://unsplash.com/
Полуничний пиріг — то безмежна любов. У поєднанні з ніжним сирним кремом він сама ідеальність.
Що треба
- 100 г вершкового масла.
- 200 г борошна.
- 50 г цукру.
- Дрібка солі.
- 1 чайна ложка розпушувача для тіста.
- Яйце
- 1 столова ложка сметани
- 350-400 г кисломолочного сиру.
- 2 яйця.
- 100-120 г цукру.
- 1 чайна ложка ванільного цукру.
- 200 г сметани.
- 2 столові ложки кукурудзяного крохмалю.
- 300 г полуниці.
- Форма 20 см діаметрі.
Приготування
До 100 г холодного вершкового масла потрібно додати 100 г борошна, 50 г цукру, сіль та чайну ложку розпушувача. Перетріть все у блендері. Це можна зробити і руками, але на такий варіант піде більше часу.
Додайте 1 яйце та 1 столову ложку сметани і замішайте тісто. Викладіть його у форму та розрівняйте. На період приготування начинки, можете відправити його у холодильник.
Готуємо начинку. До кисломолочного сиру додайте яйця, цукор, ванільний цукор, 200 г сметани, а також кукурудзяний крохмаль. Перемішайте за допомогою блендера.
Наріжте 300 г полуниці. Це потрібно робити двома способами: кубиками для начинки та для прикрашання.
Викладіть половину крему на тісто, потім нарізану кубиками полуницю, а за нею ще шар крему. Зверху прикрасьте пиріг полуницею. Випікати у розігрітій до 180 ° духовці приблизно 50-55 хвилин.
Раніше ми писали про те, як готувати булочки з листового тіста, начинені зеленню та часником.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!