ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Котлети з гречки в томатному соусі — смачний рецепт

Рецепти 12:30 - 26 листопада 2023

Як приготувати гречаники

Котлети з гречки в томатному соусі — смачний рецепт

Котлети з гречки в томатному соусі/Фото: Ukr.Media

Котлети можуть бути різні — з м'ясного, курячого чи рибного фаршу. Традиційно туди додають яйце, хліб чи картоплю. Також бувають котлети із гречки. Останні вважаються класикою української кухні. Котлети із гречкою називаються гречаниками. Їх можна смажити на сковороді або тушкувати у соусі. Кулінари визнають, що страва незвичайна, але хвалять за м'якість, соковитість та апетитну скоринку. І хоч за назвою здається, що гречка там головний інгредієнт, м'ясо все ж таки знадобиться.

Інгредієнти:

  • 700 г фаршу (наприклад, курячого);
  • 225 г сухої гречки (або 650 г вареної);
  • 1 цибулина;
  • 2 яйця;
  • 50 г панірувальних сухарів;
  • сіль, перець, сушений часник;
  • 20 г олії для смаження.

Для соусу

  • 500 мл томатного соку;
  • 150 г цибулі;
  • 2 ст. л. томатної пасти;
  • сіль, перець, гострий перець;
  • зелень для подачі.

Спосіб приготування:

1. Змішайте в однорідну масу фарш, цибулю, варену гречку, сіль, перець, сушений часник та розбиті яйця.

2. Виліпите середнього розміру гречаники, обваляйте в сухарях.

3. У велику каструлю влийте олію, і на ній обсмажте котлети по 2-3 хв з кожного боку, до золотистості.

4. На олії, що залишилася, обсмажте цибулю (3 хв) і влийте томатний сік. Це поєднання зробить соус дуже смачним.

5. Як тільки маса почне кипіти — закиньте всі гречаники в каструлю і готуйте під кришкою близько 15 хвилин. По готовності присипте рубаною зеленню.

@mil_alexx_pp Гречаники в томатному соусі(рецепт нижче) ✔️ Маленьке прохання - якщо зберегли собі рецепт, скиньте в коментарі ➕ і поставте ❤️, мені це дуже важливо🙏 ✅Нам знадобиться: для гречаників 🔹700г фаршу(у мене курячий) 🔹225г сухої гречки(це 650г вареної) 🔹1 цибулина🧅 🔹2 яйця🥚 🔹50г панірувальних сухарів 🔹сіль, перець, сушений часник🧂 🔹20г олії для смаження🔥 для соусу 🔹500мл томатного соку(або томатну пасту розведіть у теплій воді) 🔹150г цибулі🧅 🔹2ст.л томатної пасти, сіль, перець, гострий перець🧂 зелень для подачі. ⏳час приготування: 45хв 📊КБЖВ на 100г:К.97 Б.9.9 Ж.2.2 В.9.4 🕰Прийом: обід, перекус 🔸беремо фарш, цибулю, варену гречку, сіль, перець, сушений часник, розбиваємо яйця, і вимішуємо в однорідну масу. Виліплюємо середнього розміру гречаники, та паніруємо їх у сухарях 🔸в велику каструлю вливаємо олію, і на ній обсмажуємо гречаники по 2-3хв з кожного боку, до золотистості, та виймаємо із каструлі. 🔸на олії що лишилась обсмажте цибулю 3хв, та влийте томатний сік. Це поєднання зробить соус дуже смачним. Як соус почне кипіти - закиньте усі гречаники в каструлю, та готуйте під кришкою близько 15хв. По готовності присипте рубленою зеленню і готово #гречаники #гречанники #гречаникивподливе #томатнийсоус #соустоматный #кулинарныйтикток #тіктокукраїнською #тефтели #тефтеливсоусе #фрикадельки ♬ Classical Music - Classical Music

Раніше ми пропонували спробувати рецепт десерту бланманже.

Джерело: Ukr.Media

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин