Котлети з гречки в томатному соусі — смачний рецепт
Як приготувати гречаники

Котлети з гречки в томатному соусі/Фото: Ukr.Media
Котлети можуть бути різні — з м'ясного, курячого чи рибного фаршу. Традиційно туди додають яйце, хліб чи картоплю. Також бувають котлети із гречки. Останні вважаються класикою української кухні. Котлети із гречкою називаються гречаниками. Їх можна смажити на сковороді або тушкувати у соусі. Кулінари визнають, що страва незвичайна, але хвалять за м'якість, соковитість та апетитну скоринку. І хоч за назвою здається, що гречка там головний інгредієнт, м'ясо все ж таки знадобиться.
Інгредієнти:
- 700 г фаршу (наприклад, курячого);
- 225 г сухої гречки (або 650 г вареної);
- 1 цибулина;
- 2 яйця;
- 50 г панірувальних сухарів;
- сіль, перець, сушений часник;
- 20 г олії для смаження.
Для соусу
- 500 мл томатного соку;
- 150 г цибулі;
- 2 ст. л. томатної пасти;
- сіль, перець, гострий перець;
- зелень для подачі.
Спосіб приготування:
1. Змішайте в однорідну масу фарш, цибулю, варену гречку, сіль, перець, сушений часник та розбиті яйця.
2. Виліпите середнього розміру гречаники, обваляйте в сухарях.
3. У велику каструлю влийте олію, і на ній обсмажте котлети по 2-3 хв з кожного боку, до золотистості.
4. На олії, що залишилася, обсмажте цибулю (3 хв) і влийте томатний сік. Це поєднання зробить соус дуже смачним.
5. Як тільки маса почне кипіти — закиньте всі гречаники в каструлю і готуйте під кришкою близько 15 хвилин. По готовності присипте рубаною зеленню.
Раніше ми пропонували спробувати рецепт десерту бланманже.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!