Паска “Пташине молоко”: ніжний десерт, який вражає своєю легкістю та смаком
Ця паска стане справжнім відкриттям та ідеальним вибором для великоднього столу

Паска “Пташине молоко”/Фото: скрин с рецепта emiliya.yevtushenko
Ця паска — справжнє втілення легкості й святкової чарівності. Повітряна меренга, вершково-сирний крем і ніжна начинка зі згущеного молока створюють текстуру, що просто тане в роті. Ідеальний варіант для тих, хто шукає щось особливе й нестандартне.
Форма для приготування 12×12 см, висота — 11 см.
Основний крем:
- Вершки 33% — 80 г.
- М'який вершковий сир — 60 г.
- Цукор — 20 г.
Збиваємо все до повітряної маси та ставимо охолоджуватись у холодильник.
Сироп:
- Вода — 100 мл.
- Цукор — 100 г.
- Агар-агар — 3 г.
Змішуємо й варимо на середньому вогні 7 хвилин до активного кипіння. Після закипання — одразу починаємо збивати меренгу.
Меренга:
- Білок — 40 г.
- Цукор — 30 г.
Збиваємо білок до щільної піни, додаємо цукор, а потім повільно (за 10 секунд) вливаємо гарячий сироп, не припиняючи збивання. Продовжуємо ще 1 хвилину.
Збірка:
До меренги додаємо охолоджену вершково-сирну масу. Акуратно перемішуємо протягом хвилини й перекладаємо у форму (дно застеліть фольгою). За бажанням — додаємо цукати.
Начинка:
- Варене згущене молоко — 80 г.
- Вершки 33% — 30 г.
Перемішуємо до однорідності, перекладаємо у кондитерський мішок та заповнюємо серединку паски. Вирівнюємо поверхню.
Завершення:
Накриваємо форму плівкою й ставимо в холодильник на 1 годину. А потім — насолоджуємось неймовірною ніжністю!
Сирна паска за 5 хвилин: неймовірно смачний великодній рецепт.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!