ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Паска “Пташине молоко”: ніжний десерт, який вражає своєю легкістю та смаком

Рецепти 09:16 - 12 квітня 2025

Ця паска стане справжнім відкриттям та ідеальним вибором для великоднього столу

Паска “Пташине молоко”: ніжний десерт, який вражає своєю легкістю та смаком

Паска “Пташине молоко”/Фото: скрин с рецепта emiliya.yevtushenko

Ця паска — справжнє втілення легкості й святкової чарівності. Повітряна меренга, вершково-сирний крем і ніжна начинка зі згущеного молока створюють текстуру, що просто тане в роті. Ідеальний варіант для тих, хто шукає щось особливе й нестандартне.

Форма для приготування 12×12 см, висота — 11 см.

Основний крем:

  • Вершки 33% — 80 г.
  • М'який вершковий сир — 60 г.
  • Цукор — 20 г.

Збиваємо все до повітряної маси та ставимо охолоджуватись у холодильник.

Сироп:

  • Вода — 100 мл.
  • Цукор — 100 г.
  • Агар-агар — 3 г.

Змішуємо й варимо на середньому вогні 7 хвилин до активного кипіння. Після закипання — одразу починаємо збивати меренгу.

Меренга:

  • Білок — 40 г.
  • Цукор — 30 г.

Збиваємо білок до щільної піни, додаємо цукор, а потім повільно (за 10 секунд) вливаємо гарячий сироп, не припиняючи збивання. Продовжуємо ще 1 хвилину.

Збірка:

До меренги додаємо охолоджену вершково-сирну масу. Акуратно перемішуємо протягом хвилини й перекладаємо у форму (дно застеліть фольгою). За бажанням — додаємо цукати.

Начинка:

  • Варене згущене молоко — 80 г.
  • Вершки 33% — 30 г.

Перемішуємо до однорідності, перекладаємо у кондитерський мішок та заповнюємо серединку паски. Вирівнюємо поверхню.

Завершення:

Накриваємо форму плівкою й ставимо в холодильник на 1 годину. А потім — насолоджуємось неймовірною ніжністю!

Сирна паска за 5 хвилин: неймовірно смачний великодній рецепт.

Джерело: emiliya.yevtushenko

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин