ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Порадуйте себе та близьких у вихідні: вишукані креветки у вершково-винному соусі

Рецепти 10:12 - 29 березня 2025

Приготувавши креветки таким методом, іншого ви не захочете

Порадуйте себе та близьких у вихідні: вишукані креветки у вершково-винному соусі

Вишукані креветки у вершково-винному соусі/Фото: AI

Креветки у вершково-винному соусі — це легка та елегантна страва, яка вражає не лише смаком, а й швидкістю приготування. Ідеальний вибір для тих, хто хоче здивувати гостей або побалувати себе вишуканою їжею без зайвих складнощів. Її ніжний вершковий соус з ароматом білого вина додає страві неповторного шарму, роблячи її чудовим доповненням до будь-якої події на вашому столі.

Інгредієнти:

  • 1 ст. л. оливкової олії.
  • 400 г креветок.
  • 50 г вершкового масла.
  • 4 зубчики часнику.
  • ½ ч. л. пластівців чилі.
  • 100 г білого сухого вина.
  • 100 г вершків 33%.
  • 100 г тертого пармезану.
  • Сіль, перець – за смаком.
  • Подрібнена петрушка.

Приготування:

  1. Обсмажити креветки. Розігрійте оливкову олію на сковороді. Покладіть креветки й обсмажте по 1-2 хвилини з кожного боку до золотистого кольору. Перекладіть на тарілку.
  2. Готувати соус. На тій самій сковороді розтопіть вершкове масло, додайте подрібнений часник і чилі, обсмажте кілька секунд до появи аромату.
  3. Додати вино. Влийте біле вино та дайте йому випаруватися на половину (близько 2 хвилин).
  4. Вершки та пармезан: Додайте вершки, добре перемішайте, а потім всипте тертий пармезан. Готуйте, поки сир не розчиниться в соусі. Посоліть та поперчіть за смаком.
  5. Завершити страву. Поверніть креветки в соус, додайте подрібнену петрушку та прогрійте ще 1 хвилину.
  6. Подача: Подавайте негайно, соус чудово поєднується з підсмаженим хлібом або пастою та бокалом білого вина.

Легкий весняний салат із тунцем, спаржею та квасолею за 10 хвилин.

Джерело: emiliya.yevtushenko

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин