Порадуйте себе та близьких у вихідні: вишукані креветки у вершково-винному соусі
Приготувавши креветки таким методом, іншого ви не захочете

Вишукані креветки у вершково-винному соусі/Фото: AI
Креветки у вершково-винному соусі — це легка та елегантна страва, яка вражає не лише смаком, а й швидкістю приготування. Ідеальний вибір для тих, хто хоче здивувати гостей або побалувати себе вишуканою їжею без зайвих складнощів. Її ніжний вершковий соус з ароматом білого вина додає страві неповторного шарму, роблячи її чудовим доповненням до будь-якої події на вашому столі.
Інгредієнти:
- 1 ст. л. оливкової олії.
- 400 г креветок.
- 50 г вершкового масла.
- 4 зубчики часнику.
- ½ ч. л. пластівців чилі.
- 100 г білого сухого вина.
- 100 г вершків 33%.
- 100 г тертого пармезану.
- Сіль, перець – за смаком.
- Подрібнена петрушка.
Приготування:
- Обсмажити креветки. Розігрійте оливкову олію на сковороді. Покладіть креветки й обсмажте по 1-2 хвилини з кожного боку до золотистого кольору. Перекладіть на тарілку.
- Готувати соус. На тій самій сковороді розтопіть вершкове масло, додайте подрібнений часник і чилі, обсмажте кілька секунд до появи аромату.
- Додати вино. Влийте біле вино та дайте йому випаруватися на половину (близько 2 хвилин).
- Вершки та пармезан: Додайте вершки, добре перемішайте, а потім всипте тертий пармезан. Готуйте, поки сир не розчиниться в соусі. Посоліть та поперчіть за смаком.
- Завершити страву. Поверніть креветки в соус, додайте подрібнену петрушку та прогрійте ще 1 хвилину.
- Подача: Подавайте негайно, соус чудово поєднується з підсмаженим хлібом або пастою та бокалом білого вина.
Легкий весняний салат із тунцем, спаржею та квасолею за 10 хвилин.
Джерело:
emiliya.yevtushenko
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Головне за сьогодні