ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

ГРУЗИНСЬКА ПАСКА: Волога і довго залишається мʼякою

Рецепти 12:28 - 09 квітня 2025

Покроковий рецепт приготування ГРУЗИНСЬКА ПАСКА

Є опис рецепта та рекомендації з приготування. Фото: скрін

Є опис рецепта та рекомендації з приготування. Фото: скрін

ГРУЗИНСЬКА ПАСКА! Волога і довго залишається мʼякою.

Для опари:

  • молоко - 250 мл;
  • цукор - 50 г;
  • дріжджі пресовані - 30 г;(сухі - 10 г.);
  • борошно - 200 г;
  • цукор - 250 г;
  • сметана - 125 мл;
  • жовтки - 3 шт;
  • яйця - 2 шт;
  • масло - 125 г;
  • олія - 100 мл;
  • цедра 1 апельсина/лимона;
  • куркума - 1/2 ч.л (не обовʼязково);
  • сильний алкоголь - 2 ст.л;
  • сіль - дрібка;
  • борошно - 650 г;
  • сухофрукти - 200 г;
  • борошно - 1 ст.л.

Всі продукти мають бути кімнатної температури!

Опара: в посуд кладемо цукор, тепле (не гаряче) молоко, дріжджі та борошно. Перемішуємо, накриваємо і відставляємо на 45 хв.

Тісто: в миску кладемо цукор, жовтки, яйця, дрібку солі, сметану, цедру та алкоголь. Перемішуємо, додаємо розтоплене (не гаряче) масло та олію. Перемішуємо, додаємо опару, куркуму. Знову перемішуємо і вводимо борошно в два етапи замішуючи тісто.

Тісто перекласти з миски на стіл і змочивши руки олією гарно вимісити. Тісто буде дуже ніжне, бажано борошна не додавати. Перемістити назад в посуд, накрити плівкою/рушником і в тепле місце сходити на 2 години, (має збільшиться в два рази). Обминаємо і додаємо завчасно залиті кипʼятком і просушені сухофрукти (до них додати 1 ст.борошна і перемішати). Вмішуємо сухофрукти в тісто, ділимо на 4 частини, перекладаємо в форми (в мене 4 форми діаметром 13см). Накриваємо, ставимо в тепле місце, щоб гарно зійшло. Змащуємо збитим жовтком з 1 ст.л молока і випікаємо в розігрітій духовці при темп.170 градусів близько години (орієнтуйтесь на свою духовку). Даємо схолонути.

Смачного!

ПЕЧІНКОВИЙ РУЛЕТ: дуже гарно виглядає на столі до свята.

Джерело: cook_julija_simonchuk

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин