ГРУЗИНСЬКА ПАСКА: Волога і довго залишається мʼякою
Покроковий рецепт приготування ГРУЗИНСЬКА ПАСКА

Є опис рецепта та рекомендації з приготування. Фото: скрін
ГРУЗИНСЬКА ПАСКА! Волога і довго залишається мʼякою.
Для опари:
- молоко - 250 мл;
- цукор - 50 г;
- дріжджі пресовані - 30 г;(сухі - 10 г.);
- борошно - 200 г;
- цукор - 250 г;
- сметана - 125 мл;
- жовтки - 3 шт;
- яйця - 2 шт;
- масло - 125 г;
- олія - 100 мл;
- цедра 1 апельсина/лимона;
- куркума - 1/2 ч.л (не обовʼязково);
- сильний алкоголь - 2 ст.л;
- сіль - дрібка;
- борошно - 650 г;
- сухофрукти - 200 г;
- борошно - 1 ст.л.
Всі продукти мають бути кімнатної температури!
Опара: в посуд кладемо цукор, тепле (не гаряче) молоко, дріжджі та борошно. Перемішуємо, накриваємо і відставляємо на 45 хв.
Тісто: в миску кладемо цукор, жовтки, яйця, дрібку солі, сметану, цедру та алкоголь. Перемішуємо, додаємо розтоплене (не гаряче) масло та олію. Перемішуємо, додаємо опару, куркуму. Знову перемішуємо і вводимо борошно в два етапи замішуючи тісто.
Тісто перекласти з миски на стіл і змочивши руки олією гарно вимісити. Тісто буде дуже ніжне, бажано борошна не додавати. Перемістити назад в посуд, накрити плівкою/рушником і в тепле місце сходити на 2 години, (має збільшиться в два рази). Обминаємо і додаємо завчасно залиті кипʼятком і просушені сухофрукти (до них додати 1 ст.борошна і перемішати). Вмішуємо сухофрукти в тісто, ділимо на 4 частини, перекладаємо в форми (в мене 4 форми діаметром 13см). Накриваємо, ставимо в тепле місце, щоб гарно зійшло. Змащуємо збитим жовтком з 1 ст.л молока і випікаємо в розігрітій духовці при темп.170 градусів близько години (орієнтуйтесь на свою духовку). Даємо схолонути.
Смачного!
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!