ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Карась, запечений у сметані — неймовірно смачна і бюджетна класика до літнього столу 

Рецепти 20:01 - 10 серпня 2025

Простий рецепт та ніжний смак української класики 

Карась, запечений у сметані — неймовірно смачна і бюджетна класика

Карась, запечений у сметані — неймовірно смачна і бюджетна класика

Карась у сметані — це проста й водночас вишукана страва, яку в селах готували ще з давніх часів. Сметана робить рибу неймовірно ніжною, а запікання з зеленню та спеціями надає їй яскравого аромату. Готується легко, а результат — як у бабусі на свято.

Інгредієнти (на 4 порції)

  • Карась — 4 шт. (середнього розміру)
  • Сметана — 200 г (жирність 20% і більше)
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Кріп свіжий — 1 пучок
  • Лимон — половинка.
  • Сіль — за смаком
  • Чорний мелений перець — за смаком
  • Рослинна олія — 2 ст. л.
  • Лавровий лист — 2 шт.

Готуємо рибу:

  1. Карасів слід очистити від луски, випатрати та добре промити.
  2. Зробіть кілька неглибоких надрізів з обох боків риби, щоб сметанний соус краще просочив м’ясо.
  3. Посоліть, поперчіть зовні та всередині.
  4. Збризніть рибу соком лимона та залиште маринуватись на 15 хвилин.

Готуємо соус:

  1. Цибулю наріжте тонкими півкільцями. Кріп дрібно посічіть.
  2. У мисці змішайте сметану, подрібнений кріп, трохи солі й перцю.

Приготування карася в сметані:

  1. Дно форми для запікання змастити олією, викласти половину цибулі, потім карасів.
  2. На кожну рибину викласти трохи цибулі та залити сметанним завчасно приготованим соусом.
  3. Додати лавровий лист.
  4. Накрити фольгою та запікати при 180 °C приблизно 25–30 хвилин.
  5. Зняти фольгу й запікати ще 10 хвилин для рум’яної скоринки.

Подавати гарячими, з картопляним пюре чи гречкою, поливши соусом із форми.

Раніше ми писали про козацький куліш — справжній смак історії в кожній ложці і ідеальне доповнення до шашлика на природі.

Джерело: META

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин