Карась, запечений у сметані — неймовірно смачна і бюджетна класика до літнього столу
Простий рецепт та ніжний смак української класики

Карась, запечений у сметані — неймовірно смачна і бюджетна класика
Карась у сметані — це проста й водночас вишукана страва, яку в селах готували ще з давніх часів. Сметана робить рибу неймовірно ніжною, а запікання з зеленню та спеціями надає їй яскравого аромату. Готується легко, а результат — як у бабусі на свято.
Інгредієнти (на 4 порції)
- Карась — 4 шт. (середнього розміру)
- Сметана — 200 г (жирність 20% і більше)
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- Кріп свіжий — 1 пучок
- Лимон — половинка.
- Сіль — за смаком
- Чорний мелений перець — за смаком
- Рослинна олія — 2 ст. л.
- Лавровий лист — 2 шт.
Готуємо рибу:
- Карасів слід очистити від луски, випатрати та добре промити.
- Зробіть кілька неглибоких надрізів з обох боків риби, щоб сметанний соус краще просочив м’ясо.
- Посоліть, поперчіть зовні та всередині.
- Збризніть рибу соком лимона та залиште маринуватись на 15 хвилин.
Готуємо соус:
- Цибулю наріжте тонкими півкільцями. Кріп дрібно посічіть.
- У мисці змішайте сметану, подрібнений кріп, трохи солі й перцю.

Приготування карася в сметані:
- Дно форми для запікання змастити олією, викласти половину цибулі, потім карасів.
- На кожну рибину викласти трохи цибулі та залити сметанним завчасно приготованим соусом.
- Додати лавровий лист.
- Накрити фольгою та запікати при 180 °C приблизно 25–30 хвилин.
- Зняти фольгу й запікати ще 10 хвилин для рум’яної скоринки.
Подавати гарячими, з картопляним пюре чи гречкою, поливши соусом із форми.
Раніше ми писали про козацький куліш — справжній смак історії в кожній ложці і ідеальне доповнення до шашлика на природі.
Джерело:
META
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні