ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Курка з баклажанами в томатному соусі: легка вечеря на кожен день

Рецепти 18:30 - 03 серпня 2025

Можна подавати з будь-яким гарніром або як окрему страву

Курка з баклажанами в томатному соусі: легка вечеря на кожен день

Курка з баклажанами в томатному соусі/Фото: скрін/olga_riabenko_

Ця страва виходить насиченою, соковитою і неймовірно смачною — просто ідеальний варіант на літо. Подавати можна з будь-яким гарніром або як окрему страву — дуже ароматно, соковито й насичено!

Інгредієнти:

  • Баклажани - 2-3 шт;
  • Куряче стегно - 6 шт;
  • Цибуля - 4 шт;
  • Солодкий перець - 1 шт;
  • Помідори свіжі або в банці в власному соку - 300 г;
  • Томатна паста - 70 г;
  • Паприка - 1 ч.л;
  • Хмелі-сунелі - 1 ч.л;
  • Часник - 3 зубчики;
  • Сіль, перець, цукор - за смаком;
  • Перець чилі - 1 шт;
  • Зелень: кінза, кріп, петрушка, базилік (за бажанням.

Приготування:

1. Баклажани наріжте крупними шматками, замочіть у підсоленій воді на 15–20 хвилин, потім обсушіть і підсмажте з обох боків до золотистості.
2. Курячі стегна також обсмажте з обох боків до рум’яної скоринки.
3. У тій же сковороді (де смажили м’ясо) обсмажте нарізану цибулю, часник, додайте паприку, хмелі-сунелі, сіль і перець — перемішайте.
4. Додайте нарізаний перець, помідори та томатну пасту, тушкуйте 4–5 хвилин.
5. Потім викладіть у сковороду обсмажене м’ясо, баклажани та перець Чилі, тушкуйте все разом 30–35 хвилин під кришкою.

Гриби та овочі: королівський салат для вашого столу, що зігріє в холодну пору.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин