Курка з баклажанами в томатному соусі: легка вечеря на кожен день
Можна подавати з будь-яким гарніром або як окрему страву

Курка з баклажанами в томатному соусі/Фото: скрін/olga_riabenko_
Ця страва виходить насиченою, соковитою і неймовірно смачною — просто ідеальний варіант на літо. Подавати можна з будь-яким гарніром або як окрему страву — дуже ароматно, соковито й насичено!
Інгредієнти:
- Баклажани - 2-3 шт;
- Куряче стегно - 6 шт;
- Цибуля - 4 шт;
- Солодкий перець - 1 шт;
- Помідори свіжі або в банці в власному соку - 300 г;
- Томатна паста - 70 г;
- Паприка - 1 ч.л;
- Хмелі-сунелі - 1 ч.л;
- Часник - 3 зубчики;
- Сіль, перець, цукор - за смаком;
- Перець чилі - 1 шт;
- Зелень: кінза, кріп, петрушка, базилік (за бажанням.
Приготування:
1. Баклажани наріжте крупними шматками, замочіть у підсоленій воді на 15–20 хвилин, потім обсушіть і підсмажте з обох боків до золотистості.
2. Курячі стегна також обсмажте з обох боків до рум’яної скоринки.
3. У тій же сковороді (де смажили м’ясо) обсмажте нарізану цибулю, часник, додайте паприку, хмелі-сунелі, сіль і перець — перемішайте.
4. Додайте нарізаний перець, помідори та томатну пасту, тушкуйте 4–5 хвилин.
5. Потім викладіть у сковороду обсмажене м’ясо, баклажани та перець Чилі, тушкуйте все разом 30–35 хвилин під кришкою.
Гриби та овочі: королівський салат для вашого столу, що зігріє в холодну пору.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!