Найсмачніша намазка на хліб з літніх овочів
Намазка ідеально підійде як для святкового столу, так і для перекусу

Найсмачніша намазка на хліб з літніх овочів/Фото: скрін/tastystories.feed
Сезон домашніх овочів у самому розпалі. Гріх не приготувати щось смачне на стіл для рідних чи гостей. Ділимося рецептом закуски, яка сподобається навіть тим, хто не любить перець чи баклажан.
Інгредієнти:
- баклажан - 1 шт;
- перець - 1-2 шт;
- часник - 1 головка (за бажанням);
- цибуля синя - половина;
- вʼялені томати - 5 шт;
- маслини - 50 г;
- крем-сир - 100 г;
- петрушка/кріп - декілька гілочок.
Приготування:
Спершу потрібно добре помити овочі. Після цього перець, баклажан та часник кладемо на деко та поливаємо олією. Не забудьте в овочах зробити маленькі проколи, можна виделкою.
Далі ставимо овочі в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
Поки перець та баклажан запікається, чистимо, нарізаємо та маринуємо цибулю.
Для маринаду потрібно 2 ст.л оцту та трішки окропу. Цибулю у рідині варто тримати 5 хвилин. Після цього зливаємо воду, а вʼялені томати та маслини ріжемо дрібно.
Коли овочі запеклися, знімаємо з них шкірку. Баклажан дрібно ріжемо, а перець нарізаємо смужками.
У великій мисці змішуємо всі інгредієнти: крем-сир, баклажан, перець, в’ялені томати, цибулю, маслини та подрібнену зелень. Добре перемішуємо – і готово!
Намазку можна подавати з хрустким хлібчиком, хлібцями, або в корзинках. Смачного!
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!