ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Смак Італії на вашому столі: різотто з помідорами та маскарпоне – секрет ідеальної вечері

Рецепти 20:40 - 31 липня 2025

Насолоджуйтесь цим чудовим різотто, що зігріє вас своїм теплом та вишуканим смаком!

Смак Італії на вашому столі: різотто з помідорами та маскарпоне – секрет ідеальної вечері

Різотто з помідорами та маскарпоне / Фото: freepik

Шукаєте страву, яка ідеально підійде для затишного вихідного або стане вишуканою вечерею посеред тижня? Відкрийте для себе рецепт томатного різотто з маскарпоне – ніжне, ароматне та дивовижно легке в приготуванні. Дізнайтеся, як перетворити звичайні інгредієнти на справжній кулінарний шедевр, що зігріє душу та потішить смакові рецептори.

Втомилися від одноманітних вечерь? Томатне різотто з маскарпоне – це відповідь! Це страва, яку легко приготувати, обіцяє неперевершений смаковий досвід, поєднуючи класичний італійський затишок з витонченістю. Якщо ви шукаєте щось особливе, але без зайвих зусиль, цей рецепт стане вашим відкриттям. Готуйтеся до компліментів, адже це різотто здивує навіть найвибагливіших гурманів!

Інгредієнти для кулінарної магії:

  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 цибулина (дуже дрібно нарізана)
  • 1 великий зубчик часнику (розчавлений)
  • 175 г рису для різотто
  • 400 г консервованих помідорів чері
  • 600 мл гарячого овочевого бульйону
  • 30 г пармезану (або вегетаріанської альтернативи, натертого)
  • 30 г маскарпоне (або вершкового сиру для більш бюджетної альтернативи)
  • ½ маленького пучка базиліку (нарізаного)

Готуємо крок за кроком: від цибулі до досконалості!

  1. Починаємо з основи: розігрійте оливкову олію у великій каструлі з товстим дном. Додайте дрібно нарізану цибулю з дрібкою солі й обсмажуйте протягом 10 хвилин, доки вона не стане м’якою та прозорою. Додайте часник і готуйте ще 1 хвилину. Всипте рис і готуйте 2 хвилини, постійно помішуючи.
  2. Додаємо рідину: влийте помідори чері й доведіть до кипіння. Додайте половину бульйону, готуйте, помішуючи, до повного вбирання. Поступово, по одній черпачці, підливайте бульйон, постійно помішуючи, доки рис не стане al dente (напівготовим, трішки твердим всередині). Цей процес займе близько 20 хвилин.
  3. Фінальні штрихи: зніміть різотто з вогню. Додайте пармезан, маскарпоне (або вершковий сир) і нарізаний базилік. Ретельно перемішайте, а потім приправте до смаку сіллю і перцем. Розкладіть готове різотто по тарілках та подавайте одразу.

Смачного!

Гриби та овочі: королівський салат для вашого столу, що зігріє в холодну пору.

Джерело: Вbcgoodfood

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин