ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Сонячний десерт: спробуйте кукурудзяний бісквіт, що прикрасить останні літні дні

Рецепти 21:35 - 26 серпня 2025

Цей десерт подарує вам відчуття теплого сонячного дня на веранді

Сонячний десерт: спробуйте кукурудзяний бісквіт, що прикрасить останні літні дні

Кукурудзяний пиріг із медово-вершковим кремом/Фото: кадр із відео Simply Mamá Cooks

Відчуйте справжній смак останніх літніх днів з цим неймовірним десертом, який стане вашим новим фаворитом — кукурудзяний бісквіт із медово-вершковою глазур'ю. Уявіть собі: ароматний ванільний бісквіт і ніжний кукурудзяний хліб поєдналися в одному, а повітряний медово-вершковий крем додає довершеності. Цей десерт подарує вам відчуття теплого сонячного дня на веранді та стане ідеальною насолодою для затишних посиденьок.

Рецепт кукурудзяного пирога:

Для бісквіта:

  • 2 склянки пшеничного борошна
  • 1 склянка жовтого кукурудзяного борошна
  • 1 ч. л. Розпушувача
  • ¼ ч. л. Солі
  • ½ склянки (1 пачка) масла кімнатної температури
  • 1 ½ склянки цукру
  • ¾ склянки яблучного пюре
  • ½ склянки жирних вершків
  • ½ ст. л. ванільного екстракту

Для глазурі:

  • ½ склянки (1 пачка) несолоного масла кімнатної температури
  • 2 склянки цукру
  • 1 ч. л. ванільного екстракту
  • 2 ст. л. меду

Спосіб приготування кукурудзяного пирога:

  1. Підготуйте інгредієнти та розігрійте духовку до 180 градусів.
  2. Змішайте борошно, кукурудзяне борошно, розпушувач і сіль у великій мисці. Збийте вінчиком.
  3. В окремій мисці середнього розміру збийте ½ склянки вершкового масла кімнатної температури та цукор.
  4. У ту ж миску зі збитим маслом і цукром додайте яблучне пюре, жирні вершки і ½ ст. л. ванільного екстракту. Збивайте на низькій швидкості до однорідної маси.
  5. Вилийте рідку суміш у суху і перемішайте, щоб вийшло тісто. Воно вийде густим!
  6. Змастіть маслом форму для випічки діаметром 23 см і вилийте тісто, рівномірно розподіляючи його лопаткою або ложкою. Випікайте в духовці 40-45 хвилин або доти, доки зубочистка, вставлена в центр, не буде виходити чистою. Колір пирога стане більш насиченим, а серединка перестане тремтіти.
  7. Поки ваш пиріг у духовці, приготуйте медово-вершковий крем, змішавши ½ склянки несолоного вершкового масла кімнатної температури з цукровою пудрою. Потім додайте 1 ч. л. ванільного екстракту і мед. Збийте міксером до легкої та повітряної консистенції! Відставте в сторону.
  8. Дайте торту повністю охолонути, перш ніж виймати його з роз'ємної форми, перевертати або покривати глазур'ю. Це може зайняти деякий час, але торт не повинен бути теплим перед нанесенням глазурі, щоб медово-вершковий крем залишався густим і кремоподібним.
  9. Коли торт охолоне, перекладіть його на решітку для охолодження і переверніть плоским боком догори, щоб було легше покривати його глазур'ю.
  10. Покрийте остиглий торт глазур'ю та прикрасьте його, як вам подобається!

Осінь асоціюється з яблуками, теплом та ароматом кориці. Шарлотка – це один із тих рецептів, який здатен подарувати затишок у домі всього за півгодини. Вона виходить ніжною, повітряною та наповненою фруктовим смаком, який неможливо переплутати ні з чим іншим. Ідеальний десерт для чаювання чи недільного сімейного сніданку.

Джерело: Budget Bytes

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин