Сонячний десерт: спробуйте кукурудзяний бісквіт, що прикрасить останні літні дні
Цей десерт подарує вам відчуття теплого сонячного дня на веранді

Кукурудзяний пиріг із медово-вершковим кремом/Фото: кадр із відео Simply Mamá Cooks
Відчуйте справжній смак останніх літніх днів з цим неймовірним десертом, який стане вашим новим фаворитом — кукурудзяний бісквіт із медово-вершковою глазур'ю. Уявіть собі: ароматний ванільний бісквіт і ніжний кукурудзяний хліб поєдналися в одному, а повітряний медово-вершковий крем додає довершеності. Цей десерт подарує вам відчуття теплого сонячного дня на веранді та стане ідеальною насолодою для затишних посиденьок.
Рецепт кукурудзяного пирога:
Для бісквіта:
- 2 склянки пшеничного борошна
- 1 склянка жовтого кукурудзяного борошна
- 1 ч. л. Розпушувача
- ¼ ч. л. Солі
- ½ склянки (1 пачка) масла кімнатної температури
- 1 ½ склянки цукру
- ¾ склянки яблучного пюре
- ½ склянки жирних вершків
- ½ ст. л. ванільного екстракту
Для глазурі:
- ½ склянки (1 пачка) несолоного масла кімнатної температури
- 2 склянки цукру
- 1 ч. л. ванільного екстракту
- 2 ст. л. меду
Спосіб приготування кукурудзяного пирога:
- Підготуйте інгредієнти та розігрійте духовку до 180 градусів.
- Змішайте борошно, кукурудзяне борошно, розпушувач і сіль у великій мисці. Збийте вінчиком.
- В окремій мисці середнього розміру збийте ½ склянки вершкового масла кімнатної температури та цукор.
- У ту ж миску зі збитим маслом і цукром додайте яблучне пюре, жирні вершки і ½ ст. л. ванільного екстракту. Збивайте на низькій швидкості до однорідної маси.
- Вилийте рідку суміш у суху і перемішайте, щоб вийшло тісто. Воно вийде густим!
- Змастіть маслом форму для випічки діаметром 23 см і вилийте тісто, рівномірно розподіляючи його лопаткою або ложкою. Випікайте в духовці 40-45 хвилин або доти, доки зубочистка, вставлена в центр, не буде виходити чистою. Колір пирога стане більш насиченим, а серединка перестане тремтіти.
- Поки ваш пиріг у духовці, приготуйте медово-вершковий крем, змішавши ½ склянки несолоного вершкового масла кімнатної температури з цукровою пудрою. Потім додайте 1 ч. л. ванільного екстракту і мед. Збийте міксером до легкої та повітряної консистенції! Відставте в сторону.
- Дайте торту повністю охолонути, перш ніж виймати його з роз'ємної форми, перевертати або покривати глазур'ю. Це може зайняти деякий час, але торт не повинен бути теплим перед нанесенням глазурі, щоб медово-вершковий крем залишався густим і кремоподібним.
- Коли торт охолоне, перекладіть його на решітку для охолодження і переверніть плоским боком догори, щоб було легше покривати його глазур'ю.
- Покрийте остиглий торт глазур'ю та прикрасьте його, як вам подобається!
Осінь асоціюється з яблуками, теплом та ароматом кориці. Шарлотка – це один із тих рецептів, який здатен подарувати затишок у домі всього за півгодини. Вона виходить ніжною, повітряною та наповненою фруктовим смаком, який неможливо переплутати ні з чим іншим. Ідеальний десерт для чаювання чи недільного сімейного сніданку.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!