З 2020 року індекс борщу збільшився вдвічі: інфографіка
Визначено регіони із найнижчою та найвищою вартістю порції борщу

Вартість тарілки борщу в закладах України за останні роки зросла вдвічі/Фото: Рехеls
Вартість тарілки борщу в закладах України за останні роки зросла вдвічі: з 55 грн 2020 року до 110 грн. Розповідаємо, як змінювалися ціни на улюблену страву українців та у якому регіоні борщ найдешевший.
Деталі
Якщо чотири року тому ціна порції борщу становила 55 гривень, то у 2024 році доведеться заплатити вже 110 гривень. Найдорожче тарілка борщу коштує у закладах Миколаївщини (130 гривень) та Херсонщини (129 гривень). Найнижчі ціни спостерігаються на Тернопільщині (60 гривень) та Сумщині (65 грн).



"Індекс борщу" — це економічний показник, що використовується в Україні для відстеження рівня інфляції на продукти харчування. Він визначає вартість набору інгредієнтів, необхідних для приготування борщу — традиційної української страви. До цього набору зазвичай входять такі продукти, як буряк, капуста, картопля, морква, цибуля, м'ясо, олія, і сметана.
Заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук прогнозує, що восени та взимку ціни на продукти значно зростуть, зокрема відчутно подорожчає картопля.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!