ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Алергени: як вводити прикорм дітям? ІНФОГРАФІКА

Здоров'я 11:27 - 15 квітня 2024

ТОП-9 потенційних алергенів

Знайомство з алергенами - це дуже важливий етап як для самої дитини, так і для її батьків

Знайомство з алергенами - це дуже важливий етап як для самої дитини, так і для її батьків

Редакція META.UA продовжує цікавитися та публікувати топові рекомендації профільних спеціалістів на тему здоров'я та його покращення.

Деталі

Сьогодні редакція публікує поради ГО «Асоціація дорослого та дитячого харчування», яку заснувала дієтолог та ендокринолог Наталія Самойленко.

Знайомство з алергенами - це дуже важливий етап як для самої дитини, так і для її батьків. Ранній (до 1 року) і частий контакт з основними алергенами зменшує ризик алергії.

До основних харчових алергенів, які викликають 90% реакцій належать: молоко, яйця, риба, молюски, горіхи, арахіс, глютен (пшениця, жито, ячмінь), соєві боби та кунжут.

Сучасні рекомендації рекомендують вводити ці продукти у віці від 6 до 12 місяців (але не раніше 4 місяців).

Ось кілька підходів, які можуть допомогти правильно впровадити цей процес:

Почніть з малого. Чим з меншої кількості починаєте, тим менш серйозною може бути алергічна реакція. Почніть з невеликих кількостей, наприклад, 1/8 чайної ложки дрібно подрібненого горіха, доданого в миску вівсяної каші. Якщо реакції немає, можете поступово збільшувати кількість протягом наступних днів.

Не вводьте алергени перед сном. Більшість алергічних реакцій виникає протягом двох годин після прийому, а часто протягом декількох хвилин. Введення алергену вранці дозволяє спостерігати за дитиною протягом цілого дня. З подібних причин найкраще вводити алергени вдома, коли вся увага прикута до дитини.

По черзі. Вводьте по одному харчовому алергену. Таким чином, якщо буде реакція, ви будете знати, яка їжа стала причиною. Не всі діти реагують на перший контакт, тому важливо через день повторити введення алергену вже в подвійній дозі. Далі цей продукт можна включити в звичайний раціон.

Регулярний вплив. Після того, як ви представили своїй дитині харчовий алерген, регулярно включайте його в раціон — постійність є ключовою. Алергологи рекомендують включати звичайні алергени не менше 2-3 рази на тиждень, щоб виробилися захисні титри антитіл, але навіть раз на тиждень є корисним.

Не вводьте алерген в перший раз, якщо дитина погано себе почуває. Дуже важко визначити, чи це справді алергічна реакція, чи це симптом хвороби. Крім того, діти частіше реагують, коли імунна система скомпрометована.

Не вводьте алерген в якості першого прикорму. Наприклад, яєчний жовток можна вводити з 6 місяців, але після кількох успішних знайомств з неалергенною їжею, наприклад, кабачком.

Генітальний герпес: як з ним жити? Цей штам уражає лише статеві органи?

Джерело: _food_association

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин