ТОП-5 найкорисніших олій. Вибір правильних олій має вирішальне значення
Додавання корисних жирів до їжі може покращити засвоєння поживних речовин, зміцнити здоров’я серця та судин

Деякі олії більше підходять для приготування їжі при високих температурах, інші можуть завдати шкоди здоров’ю, якщо їх нагрівати
Редакція META.UA продовжує цікавитися та публікувати топові рекомендації профільних спеціалістів на тему здоров'я та його покращення.
Деталі
Сьогодні редакція публікує поради ГО «Асоціація дорослого та дитячого харчування», яку заснувала дієтолог та ендокринолог Наталія Самойленко.
Додавання корисних жирів до їжі може покращити засвоєння поживних речовин, зміцнити здоров’я серця та судин.
Однак вибір правильних олій має вирішальне значення. У той час як деякі олії більше підходять для приготування їжі при високих температурах, інші можуть завдати шкоди здоров’ю, якщо їх нагрівати.
Топ-5 корисних олій
- Оливкова олія
багата вітаміном Е, поліфенолами та каротиноїдами, які діють як потужні антиоксиданти, допомагаючи захистити клітини від окисного пошкодження
корисна для серцево-судинної системи, адже містить багато мононенасичених жирів, які допомагають знизити рівень «поганого» холестерину
є чудовим вибором для приготування їжі на низькому та середньому вогні, а також її можна використовувати як олію для заправки салатів
- Олія авокадо
більшість жиру, що міститься в олії авокадо, знаходиться в мононенасиченій формі, що пов’язано з перевагами для здоров’я серцево-судинної системи
багата вітаміном Е та антиоксидантами
має вищу температуру димлення, ніж оливкова олія, тому вона краще підходить для приготування
- Кунжутна олія
є хорошим джерелом здорових жирів, у тому числі мононенасичених, а також антиоксидантів, таких як сезамін і сезамолін
має високу точку димлення, що робить її хорошою для приготування страв
- Лляна олія
є чудовим джерелом альфа-ліноленової кислоти – однієї з форм омега-3, яке ваше тіло не може виробляти самостійно
не нагрівайте цю олію, оскільки це може порушити вміст жирних кислот. Натомість використовуйте для заправки вже готових страв.
- Олія волоського горіха
є хорошим джерелом альфа-ліноленової кислоти, яка має захисну дію на серце
має дуже низьку температуру димлення, тому її не можна використовувати для приготування їжі

Як захистити нирки? Те, що ми кладемо на тарілку, відіграє вирішальну роль.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!