ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

8 полуниць в день для здорової імунної системи

Здоров'я 18:36 - 31 травня 2024

Полуниця. 5 причин додати до раціону! Їжте супер-ягоду та дбайте про здоров'я з насолодою!

Кому потрібно споживати полуницю з обережністю

Кому потрібно споживати полуницю з обережністю

Редакція META.UA продовжує цікавитися та публікувати топові рекомендації профільних спеціалістів на тему здоров'я та його покращення.

Деталі

Сьогодні редакція публікує поради ГО «Асоціація дорослого та дитячого харчування», яку заснувала дієтолог та ендокринолог Наталія Самойленко.

Полуниця. 5 причин додати до раціону!

  • Підвищує потужність мозку

Коли мозок старіє, він може втрачати гостроту розуму. Але споживання полуниці захищає когнітивні функції мозку. Ще одна хороша новина для любителів полуниці: люди, які їдять полуницю, мають на 34% менше шансів захворіти на хворобу Альцгеймера.

  • Зміцнює імунну систему

Полуниця є чудовим джерелом вітаміну С (аскорбінової кислоти), який необхідно отримувати з їжею, оскільки організм не може його виробляти. Вісім полуниць середнього розміру містять 160% щоденної рекомендованої кількості. Це стільки ж, як у апельсині! Потрібна лише жменька ягід, щоб підтримувати імунну систему в хорошій формі.

  • Захищає серце

Полуниця – це не просто смачний десерт, а й корисна для серця їжа. Вона може допомогти запобігти ряду серцево-судинних захворювань, знижуючи рівень холестерину та артеріальний тиск.

  • Зменшує запалення

Захисні ефекти зумовлені антиоксидантами, які захищають клітини від пошкодження та зменшують системне запалення. Основним антиоксидантом у полуниці є антоціан, який надає фруктам колір. Кількість антоціанів в полуниці збільшується в міру дозрівання плодів. Отже, чим червоніша ягода, тим більше вона містить антиоксидантів.

  • Допомагає контролювати цукор в крові

Якщо ви стежите за рівнем цукру в крові, полуниця – це хороший спосіб задовольнити жагу до солодкого. Вона має нижчий глікемічний індекс, ніж більшість фруктів, наприклад яблуко та банан.

Потрібно споживати полуницю з обережністю:

  • Тим, хто схильний до алергічний реакцій. Саліцилати, що містяться в ягоді, можуть викликати кропивʼянку.
  • Хворим запальними захворюваннями шлунково-кишкового тракту, особливо в період загострення.
  • При схильності до утворення каменів в нирках.

Їжте супер-ягоду та дбайте про здоров'я з насолодою!

Як підготуватися до візиту до проктолога. З якими симптомами до проктолога терміново?

Джерело: _food_association

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин