Експерти розповіли, чим небезпечна в'ялена та сушена риба
У літній період попит на в'ялену та сушену рибу в Україні різко збільшується

Фото: Getty Images/Автор: Richard Heathcote
У Центрі громадського здоров'я України повідомили, чим небезпечна в'ялена та сушена риба. Влітку зростає кількість випадків отруєння серед населення.
Експерти заявили, що в'ялена та сушена риба може викликати ботулізм. Це харчове отруєння може призвести до тяжких наслідків для організму.
В'ялена та сушена риба є відмінним середовищем для розмноження токсинів. Причин для цього декілька:
- така риба не проходить термічну обробку;
- вона може бути заражена в природних умовах;
- риба могла бути посолена після утворення токсину;
- умови зберігання або транспортування можуть бути невідповідними нормам.
Симптомами ботулізму є:
- порушення близького зору;
- сильна сухість у роті;
- проблеми з голосом;
- швидка стомлюваність;
- запаморочення;
- нудота та блювота.

Раніше дієтологи розповіли, чим варені яйця небезпечні для людини.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні