ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

6 продуктів, які треба купувати лише замороженими

Здоров'я 08:45 - 21 жовтня 2024

Здорово і зручно

6 продуктів, які треба купувати лише замороженими

6 продуктів, які треба купувати лише замороженими / Фото: Pixabay

Харчуватися здоровою їжею не завжди легко. Раціон, багатий на овочі, допомагає забезпечити організм необхідними вітамінами та мінералами, але це може бути складно зробити, коли овочі дорогі, не в сезон або швидко псуються в холодильнику. Щоб вирішити цю проблему, багато експертів рекомендують використовувати заморожені овочі, які насправді можуть забезпечити вищий рівень поживних речовин, ніж свіжі овочі.

Чому варто обирати заморожені овочі?

Після того, як овоч зірваний, він починає втрачати поживні речовини. Оскільки заморожені овочі заморожуються на піку стиглості, це дозволяє зберегти вітаміни та мінерали в найкращому вигляді, зупиняючи розпад поживних речовин. Овочі також проходять обробку, зберігання та транспортування, а це означає, що до того часу, як вони потрапляють до продуктового магазину або на домашню кухню, якість поживних речовин, що залишилися, може погіршитися.

Крім того, що заморожені овочі багаті на поживні речовини, вони також є зручним способом заощадити, оскільки заморожені овочі часто коштують дешевше, особливо, якщо ви вибрали овочі не в сезон. Заморожені овочі мають набагато довший термін зберігання, а це означає, що вони не зіпсуються так швидко, як їхні свіжі аналоги. Ці попередньо упаковані овочі вже очищені та підготовлені, тому їх зручно готувати прямо з морозильної камери.

6 овочів, які краще заморожувати, а не їсти свіжими

Броколі

Броколі багата на вітаміни С і К, а також клітковину. Заморожена броколі добре зберігає свою хрусткість і яскравий зелений колір і може бути використана як гарнір або доповнення до смаженої страви.

Шпинат

Заморожений шпинат багатий на залізо та безліч вітамінів. Незалежно від того, чи використовується він у смузі, супах або пасті, заморожений шпинат - це простий спосіб додати додаткові поживні речовини в будь-яку страву.

Горох

Ця солодка на смак і яскраво-зелена бобова культура є чудовим джерелом білка. Навіть у замороженому вигляді горох швидко готується і є зручним та простим овочем.

Болгарський перець

Ці яскраві овочі особливо багаті на вітаміни А і С. Оскільки заморожування не впливає на їхню хрустку текстуру, їх можна додавати до салатів або смажити у фритюрі.

Цвітна капуста

Цвітна капуста - чудове джерело клітковини, і вона добре готується в замороженому вигляді. Цей овоч також можна використовувати як низьковуглеводну заміну рису.

Овочеве асорті

У морозильній камері часто можна знайти пакети з овочевими сумішами, що є зручним способом поєднати кілька джерел поживних речовин в одному прийомі їжі. Шукайте різнокольорові суміші, щоб отримати ширший спектр вітамінів.

Нещодавно ми розповідали, як краще їсти гарбузове насіння.

Джерело: Real Simple

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин