ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Діти та горіхи: коли та як вводити їх у прикорм?

Здоров'я 11:19 - 18 листопада 2024

Раннє введення горіхів допомагає уникнути алергії в майбутньому та урізноманітнює раціон

Наукові дослідження показують, що раннє знайомство з алергенами може знизити ризик розвитку алергії в майбутньому більш ніж на 80%

Наукові дослідження показують, що раннє знайомство з алергенами може знизити ризик розвитку алергії в майбутньому більш ніж на 80%

Редакція META.UA продовжує цікавитися та публікувати топові рекомендації профільних спеціалістів на тему здоров'я та його покращення.

Деталі

Сьогодні редакція публікує поради ГО «Асоціація дорослого та дитячого харчування», яку заснувала дієтолог та ендокринолог Наталія Самойленко.

Введення нової їжі в раціон дитини – це завжди хвилюючий етап. А якщо йдеться про потенційно алергенні продукти, от-як горіхи, то цей процес може викликати у батьків чимало питань.

Проте наукові дослідження показують, що раннє знайомство з алергенами може знизити ризик розвитку алергії в майбутньому більш ніж на 80%!

Формування імунної системи дитини в перші роки життя — важливий період, коли організм вчиться правильно реагувати на різні продукти.

Коли вводити горіхи

Можна вже після початку прикорму — з 6 місяців. Але важливо не лише почати, а й продовжувати включати їх у раціон регулярно 1-2 рази на тиждень протягом кількох місяців. Це забезпечить тривалий контакт з алергеном, що необхідно для формування толерантності.

Важливо: перед введенням будь-якої алергенної їжі обовʼязково порадьтеся з педіатром, якщо у дитини є:

  • екзема
  • інші харчові алергії
  • сімейна історія алергій

Як безпечно вводити горіхи

Розмір порції. Почніть із невеликої кількості (приблизно 1/4 чайної ложки). Збільшуйте порцію поступово, спостерігаючи за реакцією дитини.

Лише один алерген за раз. Кожен вид горіхів потрібно вводити поступово, як окремий алерген.

Перетерті горіхи – посипайте їм пюре чи каші.

Горіхове борошно – додавайте під час приготування домашньої випічки.

Горіхова паста – використовуйте гладку горіхову пасту без шматочків, яка містить у складі лише горіхи. Додайте в кашу, змішайте з йогуртом чи вівсянкою або розбавте водою. Уникайте густих грудок, які можуть спричинити задуху.

Цілі горіхи — можуть викликати задуху і не можна дітям до 4-5 років

Як відслідковувати реакцію

Перший раз давайте горіхи вдома, обравши час, коли ви можете спостерігати за дитиною протягом 4-6 годин. Слідкуйте за появою висипу, почервоніння, набряку, утрудненого дихання чи інших ознак алергічної реакції. Якщо помітили симптоми, негайно зверніться до лікаря.

Раннє введення горіхів допомагає уникнути алергії в майбутньому та урізноманітнює раціон вашого малюка корисними поживними речовинами. Впроваджуйте цей етап прикорму впевнено та із задоволенням

Квашені чи мариновані овочі?

Джерело: _food_association

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин