ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Дієтологиня розповіла про простий спосіб поліпшити травлення

Здоров'я 13:30 - 04 вересня 2021

Спеціалістка пропонує додати в раціон мікрогрін

пищевание

Фото: Unsplash/ Ava Sol

Як зазначає дієтологиня Юлія Макаренкова для того, щоб поліпшити травлення, потрібно додати в свій раціон мікрогрін. Це невеликі паростки овочів, зелені і трав, які можна їсти після 7-14 днів від початку посіву.

У мікрогріні містяться особливі ферменти, які "включають" травлення. Іншими словами, їжа перетравлює сама себе.

Деякі проростки, наприклад кінза, конопля, салати містять едастін — білок рослин, який легко засвоюється та є близьким за структурою до людських антитіл (імуноглобулінів).

Едастін був відкритий в насінні і проростках деяких видів конопель. Потім його виявили і в мікрозелені інших рослин. У зрілої зелені едастін не міститься.

Для травлення будуть більш "щадними" для шлунково-кишкового тракту, особливо якщо є проблематика. Проростки брокколі — відмінний засіб для детоксикації та нервової системи, а також для зниження запалення і оксидативного стресу.

Раніше повідомляли, вчені знайшли спосіб як прожити довге життя.

Також інформували про те, як інтервальний голодування впливає на захворювання.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин