У яких продуктах міститься найбільше йоду
Ці продукти допоможуть поповнити нестачу йоду у організмі

Фото: Unsplash/ Автор - wu yi
Чим менше йоду знаходиться у навколишньому середовищі, тим більше необхідно вживати продуктів, багатих цим мікроелементом. Йодовмісні продукти необхідні для підтримання здоров'я та захисту організму.
Йод є важливим мікроелементом, він регулює діяльність ендокринної системи, а також впливає на стан волосся, шкіри, нігтів та зубів. При дефіциті цієї речовини можуть виникати регулярні головні болі, знижується рівень гемоглобіну, підвищується артеріальний тиск, а також з'являється втома та дратівливість. Щоб поповнити у організмі нестачу йоду вживайте наступні продукти.
Морепродукти
Морська риба, морські водорості і капуста, креветки, устриці, краби є одними з найбагатших джерел йоду. Якщо ви зіткнулися з дефіцитом цього мікроелемента - їжте більше морепродуктів.

Горіхи
Серед рослинних продуктів горіхи містять найбільше йоду. Рекомендується вживати волоські і кедрові горіхи.

Хурма
Серед фруктів хурма є найбільш йодовмісним продуктом. Також в ній міститься магній, натрій і залізо.

Гречка
Серед злакових продуктів найбільше йоду міститься у гречці. Крім того, в цій крупі безліч корисних вітамінів та мікроелементів, які допоможуть засвоїти йод.

Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!