Медики назвали корисні властивості куркуми
Яскрава спеція допоможе зняти запалення, поліпшить колір шкіри, зміцнить печінку і не тільки

(Фото: з відкритих джерел / Автор: невідомий)
Куркума є приправою, яка виготовляється з кореня рослини сімейства імбирних. Вона широко використовується в кулінарії і має ряд корисних властивостей. Недарма її використовували ще в стародавній Індії.
Куркума містить багато фосфору, заліза, ефірних масел, йоду, кальцію, холіну і вітамінів групи В (В1, В2, В5), С і К.
Ця унікальна приправа здатна проникати в мембрани клітин організму людини і зміцнювати їх. Куркума підвищує стійкість організму до атаки хвороботворних мікробів, тому її необхідно вживати тим, хто страждає від артриту. Допоможе вона і при різних запальних процесах, а також додасть сил і енергії.
На Сході вважається, що регулярне вживання куркуми сприяє збереженню стрункості, свіжому кольору обличчя і хорошому зору.
Вчені говорять, що ця приправа допоможе зміцнити здоров'я печінки, а також знизить ризик захворіти на гепатит або цукровий діабет.
Однак варто бути акуратними, так як надмірне вживання куркуми може спровокувати серйозну алергію і навіть викликати набряк Квінке.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!