Кому не можна їсти болгарський перець
Чимало корисних речовин при термічній обробці випаровуються з перцю, тож його рекомендують споживати у сирому вигляді

Користь і шкода болгарського перцю. Фото: Unsplash/Автор- Vitolda Klein
Вітамінна бомба, один з найулюбленіших овочів серед українців. Його можна фарширувати, робити салати, додавати в рагу, консервувати на зиму. Однак лікарі попереджають, що болгарський перець не слід споживати певній категорії людей.
Кому не можна їсти солодкий перець
- Перець містить багато клітковини, яка здатна погіршити стан, якщо ви страждаєте виразкою, гастритом або гемороєм.
- Не радять споживати людям з гіпотонією, бо він може знижувати тиск.
- Перець варто виключити з раціону й людям із алергією. Він може спровокувати висип і навіть труднощі з диханням.
- Не варто вживати болгарський перець людям з індивідуальною непереносимістю овоча. Овоч може викликати проблеми з травленням, подразнення кишківника або посилити запалення.
Читайте також: Кому не можна споживати помідори
Корисні властивості болгарського перцю
- Болгарський перець називають рекордсмен серед овочів за вмістом вітаміну С. Якщо з'їсте всього один овоч на день, ви зможете задовольнити добову потребу. Чимало в перці і вітаміну Р, який захищає судини.
- У солодкому перці містяться корисні вітаміни групи В, що піднімають настрій, і вітамін А (каротин), який покращує стан шкіри і волосся.
- Перець має калій, залізо, кремній, йод.
- Овоч також цінний клітковиною і досить низькокалорійний, тому корисний для людей, що сидять на дієті.
Раніше ми ділилися, чому варто додати до свого раціону броколі.
Джерело:
РБК-Україна
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні